-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Kőműves
-
takarító
-
Asszisztens
-
Óvodapedagógus
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Uborkamasszázs
A széttört nyers uborkát az arc, a nyak és a dekoltázs masszírozására is ajánlják, de számos recept ismert pakolások készítésére is tejszínnel, tejföllel, esetenként más zöldségfélékkel együtt. Az uborkalé jól felhasználható kézkrémekbe is, mert puhává teszi a kiszáradt, igénybevett, repedezett kézbőrt.
Uborkasampon
Az uborkát felhasználják a hajas fejbőr kezelésére is. Pakolások formájában hajnövekedést elősegítő, hajhagymát tápláló pakolást készítenek az uborkaléből, rendszerint tojássárgája, ricinusolaj, esetenként méz hozzáadásával. A 30-60 perces kezelés után javasolt egy gyógynövény-samponos lemosás. Az uborka jótékony hatását természetesen a kozmetikai ipar is felhasználja; adalékanyagként számos készítményben fordul elől.
Arc és testpakolásra is kitűnő |
A nemesítők gondoskodtak róla, hogy a modern uborkafajták ne legyenek keserűek. Kerüljük a sárga vagy keserű uborkát!
Érdemes tudni, hogy a tökfélék családjába tartozó néhány más fajhoz hasonlóan egyes uborkafajták jelentősebb mennyiségben halmozhatnak fel erősen keserű ízű, úgynevezett cucurbitacinokat, melyek erős hashajtók, toxikusak. Szerencsére intenzív keserű ízűek, így ki tudjuk válogatni tányérunkból a méreganyagot tartalmazó falatokat. Ezért a sárgult, keserű uborka fogyasztása nemcsak keserű íze, hanem veszélyessége miatt is kerülendő.