-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
MIG-MAG hegesztők
2024. 11. 21
-
Személyi sofőr
2024. 11. 21
-
Kasszás diákmunka Szigetváron (WHC022602)
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
1. ZOTTER - Fröhliche Weihnachten
Mi más lehetne a sorban az első csokoládé, mint az osztrák Zotter Műhely direkt erre az alkalomra készített Fröhliche Weihnachten tejcsokoládéja, amely karácsonyi sütis jellegéből adódóan sokak kedvence lehet ilyenkor. Felül egy fűszeres marcipánréteg található benne. A narancslikőrtől a szegfűszegen át a kardamomig sok minden rejlik e rétegben. Utána következik az ínycsiklandozó fahéjas mogyorónugátkrém. A csoki illata mézes-fűszeres-likőrös (ez annak a narancslikőrnek köszönhető, amivel még megbolondították az előbbi sokadalmat). Ízében szintén a likőrösség, az édes fűszerek, pici savasság érződik. A mézes puszedlire és a likőrre emlékeztető lecsengése hosszan megmarad.
Fotó: zotter.at
2. Fabric Manufaktúra Mandulás Étcsokoládé füstölt sóval és karamellizált mandulával
Az olajos magvak szintén kedvelt téli csemegének számítanak, ezért esett a választásunk a nem mindennapi megjelenéssel és ízvilággal bíró Fabric Manufaktura Mandulás étcsokoládéjára. A mexikói 66 %-os étcsokoládé füstölt sóval és karamellizált mandulával készült. Az egyedi csipketábla szépségét a fényes, roppanós, középmély barna színű megjelenés csak továbbfokozza. Illatában fás, vegetális aromák keverednek a karamell és a mandula édeskés felhangjaival. Ízében kellően élénk és vibráló. A kakaó pörkölési jegyei mellé a karamell sorakozik fel. A mandula édes és picit vegetális ízeit a füstölt só még jobban kiemeli. Egy nüansznyi sav és kesernye próbál néha-néha előretolakodni benne, de amint azok soknak bizonyulnának, már felül is kerekedik rajtuk a fenti édes-füstös-mélyen kakaós jelleg. A csokiban az a lenyűgöző, hogy nagyon hosszan marad meg a karamellizált mandula íze. A csoki és a só pont annyira pátyolgatja a mandulát, hogy az a lehető legtovább tudjon érvényesülni a szájban.
Foto: fabriccsokolade.hu
3. Curioso - Haiti 65%-os kakukkfüves étcsokoládé
A következő tábla egy igazi immunerősítő, amely a téli hónapokban jótékony hatású lehet szervezetünkre. A Curioso egri műhelyétől a Haiti 65 %-os kakukkfüves étcsokoládé egy ízbomba. Az International Chocolate Award kelet-európai versenyén ezüst érmet nyert tábla, annak, aki szereti a kakukkfüvet biztosan tetszeni fog. Illatában először a csokoládé finoman méhviaszos jellege jelenik meg, majd a kakukkfű egy szempillantás alatt átveszi a helyét. Ízében szintén a fűszer a meghatározó, de nem kell tőle megijedni, mert azért hagy teret a csokoládé finom kakaós karakterének is. Sőt, a frissesség erejével hatóan savasság, és a gyógynövényes kesernyésség is érezhető a kakukkfű révén. Ez a csokoládé kuriózum a javából! Sőt, a kakaó jótékony antioxidáns hatása révén, illetve a kakukkfű fertőtlenítő, immunrendszer-erősítő hatása által a napi pár kockát belőle bizonyára meghálálja testünk-lelkünk.
Fotó: curioso.hu
4. Rózsavölgyi Csokoládé Műhely - 77%-os levendulás étcsokoládé
Egy igazán magas kakaótartalmú, de mégis rendkívül bársonyos ízhatású csokoládét szeretnénk ezután bemutatni a Rózsavölgyi Csokoládé műhely 77 %-os Levendulás étcsokoládéja által. A venezuelai kakaóbabok „házasságából” (blendjéből) származó csokoládé alapanyagot maga a műhely készíti a kakaóbabokból. Megjelenése, egyedi formája nagyon tetszetős. Fényes és selymes tapintású. Illata szelíden levendulás-vegetális. Diszkrét elegancia jellemzi. Ahogy a levendula kiegészíti és nem felülírja a csokoládét, az páratlan. A csokoládé méhviaszos karaktere kellemesen kíséri a levendula kesernyés-édes ízeit. Pici savasság érződik benne, de ez inkább üdítőleg hat. A magas kakaótartalom kevésbé érződik, nem intenzív, nem markáns, inkább selymesen-krémesen kakaó ízű. A lecsengése hosszú és emlékezetes. Ennek a csokinak az elfogyasztása egyszerre nyugtató és frissítő élmény.
Fotó: rozsavolgyi.com
5. Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda - Big Shot Caramell
És végül, de nem utolsó sorban ajánlanánk egy igazán izgalmas karamellizált fehércsokoládét az édesszájú olvasóinknak, a soproni nemzetközi díjak sorával büszkélkedő Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda Big Shot Caramell csokoládéját. Illatában a tej melegsége, a karamellizált tejcukor finom „pörkölt” aromái egyből magukkal ragadják az embert. Nagyon kellemesen olvad szét, amikor elmajszoljuk az első darabkát. Krémes állagába még az apró karamellszemcsék is úgy besimulnak, hogy szinte alig észrevehetően játszadoznak csak a szájban. Ízében a fenti aromákon túl egy kis grillázsos, pörkölt magvas jelleg is be-bevillan. Röviden talán úgy jellemezhetjük a legjobban ezt a csokoládét, hogy egy szempillantás alatt elfogy, annyira finom. Vagyis érdemes belőle rögtön két táblával vásárolni, nem bánjuk meg!
http://harrerchocolat.com/
Bővebb leírást a csokoládékről, elérhetőséget, árakat a CsokiLaBor.Blogspot.hu-n illetve a fenti csokikra kattintva olvashat.