-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A grillezett avokádó elkészítése:
Adag: 4 fő
Elkészítési idő: 10 perc
Grillezési idő: 10 perc
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 2 nagy, érett, félbe vágott avokádó, mag és héj nélkül (megközelítőleg 450 g)
- 1/8 kiskanál só
- 1/4 csésze csípős szósz
- 28 g reszelt sajt (1/4 csésze)
- Aprított friss koriander
- Zöldségek (választható)
- Pikáns szósz (választható)
- Tejföl (választható)
Elkészítés:
1. Keverjük össze az olajt a citromlével, majd ezzel a keverékkel kenjük be az avokádókat. Az avokádó vágott oldalát sózzuk meg.
2. Ha szenes grillt használunk, helyezzük az félbe vágott avokádókat egyenesen a grill rácsára, hagyjuk fedetlenül, és süssük 5 percig vagy, ameddig barnás színük nem lesz. Közben forgassuk az avokádókat. Töltsük meg az avokádókat egy negyed csészényi fűszeres szósszal, és reszelt sajttal. Takarjuk le a grillt, és hagyjuk az avokádókat 5 percig,. (Ha gáz-grillt használunk, melegítsük elő, majd átlaghőmérsékleten süssük az avokádókat. Az avokádó gyümölcsöket közvetlenül a rácsra tegyük, fedjük le és hagyjuk sülni, akárcsak a szenes grill esetében).
3. Amikor megsült, vegyük le az avokádókat a grillről. Szórjuk be a felső részét őrölt korianderrel. Ha szeretnénk, zöldségekkel, fűszeres szósszal vagy akár tejföllel is tálalhatjuk. Ez a recept négy adag étel elkészítésére elegendő.
Grilleznivalóan finom avokádó |
Tápérték/4 adag
- Kalória: 204
- Zsír összesen: 19 g
- Zsírsav: 4 g
- Egyszeresen telítetlen zsír: 11 g
- Többszörösen telítetlen zsírsav: 2 g
- Koleszterin: 16 mg
- Nátrium: 292 mg
- Szénhidrát: 9 g
- Cukortartalom: 0 g
- Rostok: 6 g
- Fehérje: 4g
- C vitamin 15% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
- A vitamin 0% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
- Kalcium: 7% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
Napi ajánlott érték: 2000 kalória