-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
MIG-MAG hegesztők
2024. 11. 21
-
Személyi sofőr
2024. 11. 21
-
Kasszás diákmunka Szigetváron (WHC022602)
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Bemutatunk két olyan koktélt, amelyet a friss kerti fűszerekből, alkohol nélkül is elkészíthetünk. Jöhet a kánikula!
Ha már teljesen összeaszalódtunk a nyári hőségben, akkor eljött az ideje, hogy felfrissítsük magunkat. Akár a kertünkben szedett zöldségekből és fűszerekből is könnyen összedobhatunk pár kiváló és egészséges nyári koktélt.
Toszkánai hűsítő paradicsommal és bazsalikommal
Ez a kellemesen sós, savanykás szomjoltó paradicsom és bazsalikom keverékéből áll.
Hozzávalók:
- jégkocka
- hámozott és kimagozott paradicsom
- 1-2 db friss citrom (ízlés szerint)
- 1 evőkanál egyszerű szirup (lásd alább)
- 10 bazsalikom levél
- 1 kanál friss tárkony
- só és római kömény a tálaláshoz
Szirupkészítés:
Oldjunk fel két rész vízben egy rész cukrot, forraljuk fel majd hűtsük le.
A paradicsom előkészítése során úgy távolíthatjuk el legkönnyebben a héjat, ha 30 másodperce forró, majd hideg vízbe merítjük. Próbáljuk a magok többségét úgy eltávolítani, hogy a közben elcsöpögő levet italunk számára megmenthessük.
Tegyük a turmixgépbe a jeget, a paradicsomokat, majd adjunk hozzá a frissen facsart citromlevet. Ha szeretnénk megbolondítani italunkat egy kis csípős ízzel, adhatunk hozzá chili paprikát. Ezután mehetnek bele a friss fűszerek. Turmixoljuk össze.
Tálaláskor spékeljük meg koktélunkat: szórjunk valamennyi római köményt és sót egy tálra, nedvesítsük meg pohár száját citrommal, majd mártsuk bele a tálra szórt sós-fűszeres keverékbe. Díszítésül tűzhetünk rá egy citromkarikát és már ihatjuk is.
Mentás mojito, a nyári slágerkoktél
Próbáljuk ki az alkoholmentes változatát ennek az isteni ízű, hagyományos kubai italnak!
Hozzávalók:
- jégkocka
- 1/3 csésze szirup (mint előbb)
- frissen facsart lime (ízlés szerint)
- ¼ csésze menta levél
- ¼ csésze víz
A szirupot a fentiek szerint készítsük el. Újból a turmixgépet vegyük elő, szórjuk bele a jégkockákat, a szirupot, a menta leveleket, majd turmixoljuk össze a lime levével és a vízzel. Majdnem olyan jó, mint a fehér rumos (alkoholos)változat.