-
karbantartó
-
takarító
-
Értékesítő
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Asszisztens
-
Kőműves
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Így készül a diétás gyümölcstorta
Hozzávalók:
- 400 g natúr joghurt
- 250 g sovány túró
- 250 ml növényi tejszín
- 1 citrom
- 300 g gyümölcs-ribizli a legjobb
- víz
- 2 csomag zselatinpor
- 8 ml folyékony édesítőszer
A gyümölcstorta elkészítése:
Egy kis edényben keverjük el a zselatint a víz felével, majd hagyjuk állni pár percig. Ezután folytonos keverés mellett főzzük fel, amíg teljesen fel nem oldódik.
Keverjük össze (robotgéppel, vagy kézi habverővel) a túrót a joghurttal, a frissen facsart citrom levével, reszelt citromhéjjal, édesítővel, majd habverővel verjük fel a tejszínhabot és azt is forgassuk hozzá. Ezután keverjük hozzá a langyos zselatin felét.
Tegyük a masszát kapcsos tortaformába, simítsuk el egyenletesen a túrókrém tetejét, miután ez megvan, takarjuk le alufóliával és tegyük a hűtőbe legalább két órára.
A maradék zselatint olvasszuk fel, a kimért víz másik felével, facsarjuk bele a citrom levét, és adjunk hozzá 1 ml édesítőt. Díszítéshez a kiválasztott gyümölcsöt rendezzük el a torta tetején, és öntsük rá, vagy kenjük el rajta a felolvasztott zselatint. Tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul rajta a zselatin.
Tálaláskor vegyük ki a tortát a kapcsos tortaformából.
További torta ötletek: