-
karbantartó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Kőműves
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Vállalati jogtanácsos
2024. 11. 21
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Mi a tea?
A tea, a camellia sinensis nevű növény leveleiből készül, ennek fajtái pedig változatos zamattal ajándékozzák meg az ínyenceket.Több, mint 3.000 fajta tea ismert. A közhiedelemmel ellentétben a tea ízét nem a camellia sinensis növény fajtája határozza meg, hanem a környékén élő más növények és a talaj. A tealevelek feldolgozási módja is befolyásolja a belőlük készített tea ízét és zamatát.
Minden a flavonoidtól függ:
A tea tartalmaz flavonoidot, ami arról ismert, hogy jó hatása van a szervezetre, erős antioxidáns, erősíti a kardiovaszkuláris rendszert és gyulladásgátló.
Melyik teafajta tartalmaz több flavonoidot?
A kamilla- és a fekete tea flavonoidot tartalma igen magas, de a zöld tea jótékony hatása a legerősebb. Ha naponta több csésze zöld teát iszol akkor sok flavonoidot juttatsz a szervezetedbe, ami betegség esetén elősegíti a gyógyulási folyamatot. A zöld tea eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, nagymértékben erősíti az immunrendszert, amely könnyebben küzdi le a betegségeket.
Ne becsüld le a kamilla erejét!
Jóllehet egy csésze kamillateában nincs annyi flavonoid, mint egy csésze zöld- vagy fekete teában, de a kamilla jótékony hatását nem lehet kétségbe vonni. A kamillateában található „görcsoldó" anyagok, annyira ellazíthatják a testet, hogy az izmok elernyednek. A kamillában található flavonoidok méregtelenítik a szervezetet és csökkentik a gyulladást.