-
karbantartó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Értékesítő
-
Kőműves
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A zeller levelei rengeteg nátriumot, kálciumot, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, A-B- és C vitamint tartalmaznak.
A zellerszár kellemesen enyhe zeller ízzel rendelkezik, igen lédús és rostokban gazdag. Alacsony kalória értéke miatt kiváló fogyókúrás köretek, saláták készíthetők belőle. Fényelvonással a maguktól kihalványodó évelő zellerfajták sokkal finomabbak és zsengébbek lesznek.
A szárak kihalványíthatásának módja a következő:
Kötözzük össze a zellert a levélcsokor alatt, és a szárakat csavarjuk körül egyszéles kartoncsíkkal, vagy levegőáteresztő fekete fóliával, olyannal, amit a gyomok ellen használnak. A fekete fólia alatt lecsapódik a pára, ezért a kartoncsík biztonságosabb. Betakarva, 7-10 nap alatt a szárak világoszöldre vagy sárgásra halványodnak. Célszerű csak annyi növényt becsomagolni, amennyire az adott időszakban szükségünk lesz.