-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Értékesítő
-
karbantartó
-
Asszisztens
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A saláták ideális növények: gyorsan nőnek, gazdagok vitaminokban, nem hizlalnak és bármikor fogyaszthatók.
Rövid tenyészidejük miatt hűvösebb helyen is megteremnek. Szinte bármelyik fejlettségi állapotukban jóízűek. Ismerkedjünk meg a fejes saláta barátaival!
Cikória - Cichorium intybus
Sötétben termesztik, azért lesznek halványak a levelei. Fanyar ízét elveszi a sós vagy citromos vízben való áztatás.
A cikória salátadísznek kiváló, sőt öblös leveleiben egyéb salátaféléket is tálalhatunk. Ha fény éri, vagy túl sokáig tároljuk, akkor megkeseredik.
Fejes saláta - Lactuca sativa var. capitata
Szendvicsekhez és tojásos galuskához kiváló. Ínyencek nem késsel vágják a fejes salátát a salátába, hanem kézzel apróra tépkedik.
Szagoljuk meg a tönkjét: a kesernyés vagy édeskés illat keserű vagy édes ízre utal. A kemény levelű és világos színű példányok gyakran ízetlenek.
Fodros endívia - Cichorium endivia
Ahogy a fodros endívia neve is utal rá, ropogós, fodros, enyhén kesernyés levelei változatos színűek lehetnek.Mutatós és ízletes, de csak frissen használhatjuk, mert egy-két nap alatt összeesik a feje.
Béleljük vele a salátástálat!
Jégsaláta -Lactuca sativa var. capitata
Húsos, törékeny levelei káposztára
emlékeztetnek. Világoszölden jó, ügyeljünk a fehéres levélerek meglétére.
Állítólag főzelék is készíthető belőle, de önállóan, nyersen biztosan ehető.
Gyermekláncfű - Taraxacum officinale
A gyermekláncfű vadvirágként ismert, gyógynövényként is gyűjtött salátanövény. Természetes kinézetével, kesernyés ízével feldobja a salátákat.
Salátának és főzelék alapanyagnak a tőlevélrózsa fiatal leveleit használhatjuk. Soha ne vágjuk, inkább tépjük a leveleit, hogy megőrizze ízét. Ha túl keserű lenne, egy pillanatra le is forrázhatjuk.
Gyűjtési ideje: márciustól-májusig
Radicchio - Cichorium intybus
Lilásvörös levelei és világos levélerei igen díszessé teszik a salátát. Olaszországban termesztik.
Kemény, ropogós levelei borsos ízűek, kellemesen kesernyések.
Nevének ejtése "radikkió", ha olasz barátaink vannak, "radiccsó", ha a piacon kérjük.