-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Mi a helyzet a répa és a fütyülés ügyében?
A sárgarépa rostanyagai rendkívül értékesek: napi két nyers sárgarépa (kb. 20 dkg) oldható rostjainak köszönhetően kedvező hatással van az emésztésre, de segít megkötni és lebontani a koleszterint és a különféle toxikus anyagokat is. A répa jellegzetes illatát adó vegyületek is szerepet játszanak az értékes biológiai folyamatokban. Az utóbbi évek kutatásainak eredményeként felfedeztek a sárgarépában egy deukarin nevű vegyületet, amelynek a kutatók értágító hatását tapasztalták. Egy másik nemrég napvilágot látott tudományos szenzáció szerint a sárgarépában megtalálható falkarin nevű vegyület gátolja a rákos sejtek kialakulását.
A fütyülési képesség javulásának magyarázatáról azonban hallgat a tudományos irodalom. De ne adjuk fel, menjünk tovább!
A répától élesebben látunk!
A sárgarépa fogyasztását régóta összefüggésbe hozzák az éles látással, amelynek kialakulásában bizonyítottan szerepe van a béta-karotin tartalmának. Így a sárgarépa fontos a szürkületi vakság megelőzésében és legyőzésében, de szürke hályog ellen is igazolt a hatása.
Ismert a sárgarépa bélműködést szabályozó, vizelethajtó aktivitása is. Akadályozza a vesekőképződést, segíti méregteleníteni a szervezetet, csökkenti a vér koleszterinszintjét. Antioxidáns hatóanyagai révén gátolja a rák kialakulását, különösen a dohányzással összefüggésben. Lassítja az öregedést. Külsőleg alkalmazva sietteti a sérülések gyógyulását, ápolja a kirepedezett bőrt.
Ezek szerint a fütyülés - átverés! Hacsak azért nem fakadunk dalra, mert annyira finom.