-
Értékesítő
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
Kőműves
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A narancstorta receptje
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 6 tojás
- 120 g cukor
- 120 g liszt
- 1 zacskó sütőpor
- egy narancs héja
- 2 tasak vaníliás cukor
A sziruphoz:
- 150 g cukor
- 1 narancs leve
- 250 ml víz
- 1/4 vaníliarúd
A krémhez:
- 5 tojás
- 5 zselatinlap
- 250 g cukor
- 500 g tejszín
- 2 evőkanál kandírozott narancshéj (alapvető)
- rum eszencia (vagy 50 ml rum)
- 2 tasak vaníliás cukor
A zselés mázhoz:
- 250 ml természetes narancslé
- 4 evőkanál cukor
- 1 tasak zselatin (vagy 3 zselatinlap)
- 0,5 l tejszín
A narancstorta elkészítése
Lapok:
Verd habbá a 6 tojásfehérjét, majd a porcukor beleszórása után addig kell verni, amíg megkeményszik. Add hozzá sorban a tojássárgájákat, narancshéjat és a leszitált, és a sütőporral összekevert, lisztet. Béleld ki sütőpapírral a tortaformát, és öntsd bele a piskótának való tésztát. Tedd 250 fokos sütőbe 10 percre. Azután csökkentsd 200 fokosra a sütőt, és hagyd még 10-15 percig, amíg a tészta elválik a szélektől.
Krém:
A krémet gőz segítségével kell elkészíteni: keverd össze az 5 tojást a cukorral és zselatinnal (ezt 10 perc puhítás előzze meg) és addig főzd, amíg összeáll a krém. Add hozzá a kandírozott narancshéjat (ha nincs, előző nap hámozd le zöldséghámozóval egy narancs héját, csak a narancssárga részt, vágd apróra, cukrozd meg és hagyd állni másnapig), majd miután kihűlt a krém, add hozzá a felvert tejszínt és a rumot.
Szirup
Addig főzd a cukrot a vízzel és a vaníliával, amíg összeáll. Add hozzá a végén a narancslevet és tedd hűtőbe.
A narancstorta összeállítása
Miután kihűlt, vágd a tortalapot háromba, szirupozd be, és kend meg mindegyiket krémmel. Öntsd az előírás szerint elkészített, 250 ml narancsléből, 3-4 kanál cukorból és persze a zselatinporból előállított zselatint az utolsó réteg krémre.
Felszolgálás
Hagyd hideg helyen, hogy megkeményedjen a máz, majd tetszés szerint díszítheted a széleit tejszínhabbal.
Piaci árak: 2010. december 16.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
2010. 50. hét
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.