-
Asszisztens
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A sajtos-sonkás spárga hozzávalói:
- 1 kg spárga
- 1 evőkanál só
- 4 evőkanál vaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1/4 teáskanál fehérbors
- 1 evőkanál apróra, vágott petrezselyem
- 200 g főtt sonka
- 75 g gouda sajt
A sajtos-sonkás spárga elkészítése
Megtisztítjuk a spárgát, és levágjuk a végét. A héját és a levágott végeket főzzük egy liter vízben tíz percig, majd tegyük egy konyharuhába, és ha kicsit kihűlt, csavarjuk jól ki.
A spárgát, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot együtt felforraljuk. A spárgát egymás után három adagban, egyenként öt percig főzzük, majd csorgassuk le róla a vizet. 3 evőkanál vajat megolvasztunk, és belekeverjük a lisztet, hozzáöntünk kb. 4 dl spárgalét és mártássá főzzük.
A spárgát beletesszük egy jénai edénybe, és ráöntjük a mártást. Megszórjuk borssal, petrezselymmel, apróra vágott sonkával és reszelt sajttal. A sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.
értékelés