-
Asszisztens
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Fémipari összeszerelő
2024. 11. 23
-
Hegesztő_villanyszerelő - Külföld
2024. 11. 23
-
Project koordinátor - Dél-Dunántúl
2024. 11. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A barackdzsem elkészítése
- A jól megmosott, meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott barackot 2 dl vízzel főzni kezdjük.
- Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor a citromlevet is belekeverjük, még egyszer felforraljuk, majd forró vízzel fertőtlenített üvegekbe merjük.
- Az üvegek tetejére rumban feloldott szalicilt teszünk, majd két réteg celofánnal lezárjuk. A dzsemeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába állítjuk.
- Ezt a pompás színű, fanyar dzsemet vadhúsok, vagy párolt marha mellé kínáljuk, vagy étkezési keményítővel sűrítve, száraz fehérborral bolondítva mártást készítünk belőle.
- A cukor nélkül készített dzsem nem illeszthető cukorbetegek étrendjébe, hiszem a gyümölcs önmagában is sok gyümölcscukrot tartalmaz, de fogyókúrűzóknak kiválóan alkalmas.
Aki kipróbálna izgalmas variációkat, nyugodtan fűszerezheti a lekvárt vaníliával, levendula virággal, rozmaringgal vagy akár extra csípős chili paprikával is.
Barack beszerezhető az alábbi szedd-madag ültetvényeken is: Kajszi és őszi szedd magad
értékelés