-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A rózsaszirmokat tartalmazó zacskók ajándéknak is nagyszerűek. Kezdd el az elkészítésüket még ma. Ne hagyj kárba veszni több rózsát!
Amikre szükséged lesz:
- Szárított rózsák
- Rózsaolaj
- Ragasztópisztoly
- Csipke, vagy más anyag
- Szalag
Nehézségi fok: Könnyű
1. lépés
Szárítsd meg a friss rózsákat. Akaszd fel a rózsákat fejjel lefelé egy hűvös, sötét helyen. A száradási idő helyzettől függően különbözik, de 5 nap elteltével már ellenőrizheted a rózsákat. A rózsák akkor elég szárazak, amikor a szirmok könnyedén összemorzsolhatók kézzel.
2. lépés
Szedd le a szirmokat a virágokról és tedd őket egy nagy edénybe.
3. lépés
Adj hozzá más szárított növényeket. Használhatsz szárított ürömféléket, eukaliptuszt vagy más növényt. Vágj le belőlük egy darabot, majd keverd a növényeket a rózsaszirmokhoz.
4. lépés
Az edényben keverj hozzá 25 csepp rózsaillatú illóolajat. Keverd össze alaposan, majd helyezd az egészet egy papírtasakba. Zárd le a tasakot, és hagyd állni egy hétig, az olajok teljes felszívódása érdekében.
TIPP: POT POURRI RÓZSÁBÓL
5. lépés
Válaszd ki a zacskó anyagát. A mi esetünkben egy régi csipkefüggönyt használunk fel. Határozd meg a rózsatasak méretét, majd vágj ki az anyagból egy téglalapot.
6. lépés
Helyezd ezt a kivágott részt egy kemény felületre az összeragasztás érdekében. Az anyagot össze is varrhatod.
7. lépés
Vedd kézbe a meleg ragasztópisztolyt, és a téglalap felső szélén végezz egy 5 mm-es behajtást. Ragaszd vagy varrd össze ezt a szélt. Ezzel megelőzted az anyag szétfoszlását.
8. lépés
Fordítsd át a téglalapot, hogy a felső szél durva része nézzen feléd. Hajtsd kettőbe az anyagot. Ragaszd vagy varrd össze a zacskó oldalát és alját. A behajtott felső részt hagyd nyitva.
9. lépés
Vágd le a zacskó sarkait, majd fordítsd ki.
10. lépés
Töltsd meg a zacskót szinte teljesen az illatos keverékkel. Hagyj szabadon 1 centimétert a zacskó bezárására.
11. lépés
Végezetül kösd be a zacskó száját egy szép szalaggal. Ismételd meg a fentebbi lépéseket, amíg el nem használod az összes potpourrit.