Ezért fogyasszunk minél több mandulát! A rendkívül ízletes mandula sokáig a jómód és az egészség szimbóluma volt. A magok az egészséghez elengedhetetlen alapvető tápanyagokat tartalmaznak. ... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít a bazsalikom? 1. rész A bazsalikom rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz. Még mindig „a zöldségek királyaként” emlegetik, sok ázsiai országban pedig szent növénynek számít. Lássuk, hogy milyen jótékony hatása van az egészségünkre ennek a sokak által nagyra tartott fűszernövénynek. ... RÉSZLETEK
Mi a helyzet a szénsavas ásványvizekkel? Egészséges emberek bármelyik ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatják, nem szükséges, hogy váltogassuk a különböző ásványvizeket időnként. Egészen más azonban a helyzet valamilyen betegség esetén.... RÉSZLETEK
Vitaminok: Melyikük természetes és melyikük mesterséges? A hazánkban forgalomban levő vitaminok többsége mesterséges, laborokban állítják elő vegyszerekből, néha gyanús alapanyagokból. ... RÉSZLETEK
Miért egészségesebb a Himalája kristálysó az asztali sónál? Biztosan mindenki hallott már arról, hogy milyen fontos lenne a feldolgozott asztali sót „teljes spektrumú” sóval helyettesíteni. Az asztali vagy „fehér sónak” annyi köze van az igazi sóhoz, mint az étkezési cukornak a szárított cukornád levéhez. ... RÉSZLETEK
Hogyan szárítsuk a teafüveket? Bizonyított tény, hogy a gyógynövényből készült teák fogyasztása nem csupán jótékony hatással van az egészségre, de egyben nyugtatja és ellazítja az emberi szervezetet. A teafüveket frissen vagy szárítva is használhatjuk. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 1. rész Az agave nektárt úgy reklámozzák, mint „diabétesz-barát”, nyers és „100%-ban természetes édesítőszert”. ... RÉSZLETEK
Segíthet a jód a mellrák megelőzésében? - 2. rész Az alga és a hínár rengeteg jódot tartalmaz. A tengeri zöldségek mindegyike tartalmaz ásványi anyagokat, ezért nagyon egészségesek, és fontos szerepük van a mellrák megelőzésében és kezelésében. ... RÉSZLETEK
Segíthet a jód a mellrák megelőzésében? - 3. rész A mellrákot gyakran hozzák kapcsolatba a jódhiánnyal. A japán és az izlandi talaj nem csupán jódban, de szelénben is gazdag. ... RÉSZLETEK
Rákmegelőzés vitaminokkal? - 1. rész Az amerikaiak tízmilliói most azon dolgoznak, hogy megelőzzék a rákos megbetegedéseket azáltal, hogy étrendkiegészítőket és funkcionális élelmiszereket fogyasztanak. ... RÉSZLETEK
A téli madáretetés szabályai: mivel és mikor etessük a madarakat a fagyos hónapokban? Télen nehezebb élelemhez jutni a madarak számára, mivel a táplálékul szolgáló növények és rovarok kisebb számban állnak rendelkezésre. Tovább nehezíti a madarak helyzetét, hogy a vízforrások sokszor megfagynak. Az átmeneti víz- és élelemhiány nem csak az őshonos madarakat sújtja, hiszen az északi országokból sok faj érkezik hazánkba a fagyos hónapokban. Szerencsére sokat tehetünk azért, hogy a madarak átvészeljék a telet. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a téli madáretetésről! RÉSZLETEK
Hogyan ápoljuk és fürdessük a tengerimalacot? Milyen az egészséges tengerimalac szeme, szájszeglete, foga, füle és karma? Hogyan kell tisztítani lakhelyét és mikor kell fürdetni a tengerimalacot? A válaszokat a cikkben leled! RÉSZLETEK
A világ legkisebb kutyafajtája a csivava Számos elmélet született a csivavák származásáról, de ahogy a neve is sejteti, egy közép-amerikai, mexikói államból, Chihuahuából származik. A csivava apró kutya macsó vonásokkal. RÉSZLETEK