Paradicsom befőzése könnyen: ennél a módszernél nincsen egyszerűbb Sokak szerint a paradicsombefőzés alfája és omegája a passzírozás. Mutatunk ennél egy jóval egyszerűbb és gyorsabb módszert! ... RÉSZLETEK
Ez a legfinomabb aszalt sárgabarack házilag Kész a lekvár, a befőtt és az ivólé és még mindig van sárgabarack? Aszaljunk télire, mutatjuk a trükkjeit! Nincs párja a házilag készült aszalványnak!... RÉSZLETEK
Aszalás házilag: ha ezekre figyelsz rengeteg gyümölcsöt tudsz fillérekből eltenni télire! Az aszalás a legősibb tartósítási mód, amivel rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, sőt fűszer-és gyógynövényt tudunk eltenni télire. Így rengeteg forintot takaríthatunk meg. Mutatjuk, hogyan vágjunk bele házilag! ... RÉSZLETEK
Így is elteheted a szilvát télire! Hogyan dolgozták fel hagyományosan a szilvát? A népi konyha igen leleményes módszereket és eszközöket hagyott ránk. ... RÉSZLETEK
Miért együnk rendszeresen diót és magvakat? A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez. Számos képviselőjük évszázadok óta része a hazai gasztronómiának, de akadnak mindig újabb és újabb, más kontinensekről érkező újdonságok. ... RÉSZLETEK
Így aszalhatunk gyümölcsöket gyorsan és egyszerűen Az aszalás ideális módja a gyümölcsök, gombák és gyógynövények egyszerű tartósításának. Mit több, finom és egészséges. Nincs szükség hozzá sem tartósítószerre, sem cukorra, sem pedig más egyéb adalékanyagra. Mégis tökéletesen megőrizhető ily módon a gyümölcsök és zöldségek íze a bennük lévő vitaminokkal és ásványi anyagokkal együtt.... RÉSZLETEK
Együnk mazsolát cukor helyett! Közismert, kedvelt csemege a mazsola, az édes szőlők aszalt változata. Előnye, hogy egész éven át használhatjuk, és nem csak süteményekben finom, hanem édesítésre is kiválóan alkalmas, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Az óvatosság azonban nem árt! ... RÉSZLETEK
Hogyan aszaljunk gyümölcsöt? A gyümölcsaszalalás a legősibb tartósítási eljárás, amelyhez nem kell semmilyen segédanyag, tartósítószer, csomagolóanyag. ... RÉSZLETEK
Új találmány: Napelemes aszaló Bioferibától! A Nap sugárzásából származó energia közvetlen felhasználása régóta ismert a világon. A mediterrán országokban szinte nem is látni lakóházat napkollektor és vizes tartály nélkül. Az ókori Arkhimédész által előállított gyújtótükör, vagy a még ma is korszerű Szókratész-féle napház elve is ezt előzte meg, amely szerint az épület déli oldalát kell magasabbra építeni, hogy a téli napsugárzás is hasznosítható legyen. Itthon is van már napelemes cserép, és most megadjuk a pontos elérhetőségeit a napkollektoros aszalóberendezés forgalmazójának is. ... RÉSZLETEK
Szlovákia is bejegyeztette magának a Tokaj védjegyet Az ügy Szlovákiában az után került újra az érdeklődés középpontjába, hogy Magyarország Tokajra változtatta a Tokaji bor elnevezést, azt 2009 júliusában bejegyeztette, és az Európai Bizottság mindezt jóváhagyta. ... RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK
A nyúltartás téli szabályai - így gondozd télen a kedvencedet Mit tehetünk azért, hogy kis kedvencünk télen is jól érezze magát? Hogyan lehet már most felkészülni? RÉSZLETEK