Kovászos és ecetes uborka: így készítsd el egyszerűen! Savanyúság márpedig dukál a sült hús vagy a tányér pörkölt mellé! Ki-ki maga döntse el, melyiket szereti jobban, közben mi elmeséljük, hogyan készülnek. ... RÉSZLETEK
Így is elteheted a szilvát télire! Hogyan dolgozták fel hagyományosan a szilvát? A népi konyha igen leleményes módszereket és eszközöket hagyott ránk. ... RÉSZLETEK
Fehér ribizlizselé házilag A fehér ribizliből könnyen készíthetünk zselét. Mutatjuk, hogyan! ... RÉSZLETEK
Hogyan lehet befőzni lekvárt, zöldséget, gyümölcsöt tartósítószer nélkül? Baracklekvár tartósítószer nélkül? A kisvideón maga a háziasszony árulja el nekünk a nem is olyan bonyolult trükköt. Marika a szalicilt nem a hagyományos helyre teszi. ... RÉSZLETEK
Kínai édes-savanyú mártás készítése házilag Otton is elkészítheted saját kínai édes-savanyú mártásodat, ízlésed és az alábbi recept szerint:... RÉSZLETEK
Hasznos befőzési és tartósítási tanácsok Számomra a tartósítás a nyár megőrzését jelenti. Minden egyes befőttes üveg olyan, mint egy időkapszula. Amikor hónapokkal később (vagy talán csak pár hét múlva) megnyitom, mintha a termő táj és a rég megfakult napsütés ízét érezném az ajkamon, hisz egy üveg savanyú cékla olyan, akárcsak egy üveg bor. ... RÉSZLETEK
Tündér a spájzban - cukkinilekvár és pizzaszósz A házi befőzés is a reneszánszát éli, nemcsak azért, mert pénz spórolható vele, hanem mert egy saját kezűleg eltett finomság sokkal jobban is tud esni, sőt, remek ajándékötlet. A kedvenc fűszerünkkel, a befőttek egyedivé varázsolhatók. Lássuk a cukkínit, paradicsomot és padlizsánt!... RÉSZLETEK
Tartósítás 1x1 - melyik módszerrel járunk a legjobban? A tartósítás egy módszer, amellyel megőrizzük az élelmiszer lényeges tulajdonságait, vagy megakadályozzuk annak romlását. De vajon a különböző alapanyagokat melyik eljárással érdemes megőriznünk a szűk téli hónapokra? ... RÉSZLETEK
Befőzésre fel! Lekvár szederből és nektarinból A nyári időszakban fontos szerep jut a befőzésnek: kedvenc gyümölcseinkből lekvárt és befőttet is készíthetünk. A hagyományos eper, kajszi és szilva mellett érdemes nektarinból és szederből főzött téli csemegékkel is megtölteni a kamra polcait.... RÉSZLETEK
Befőzési naptár A befőzés mára már nem csak a tapasztalt könyhatündérek kiváltsága, bárki tehet el finom lekvárokat, befőtteket és szörpöket télire. Lássuk mikor, mit érdemes feldolgoznunk!... RÉSZLETEK
A téli madáretetés szabályai: mivel és mikor etessük a madarakat a fagyos hónapokban? Télen nehezebb élelemhez jutni a madarak számára, mivel a táplálékul szolgáló növények és rovarok kisebb számban állnak rendelkezésre. Tovább nehezíti a madarak helyzetét, hogy a vízforrások sokszor megfagynak. Az átmeneti víz- és élelemhiány nem csak az őshonos madarakat sújtja, hiszen az északi országokból sok faj érkezik hazánkba a fagyos hónapokban. Szerencsére sokat tehetünk azért, hogy a madarak átvészeljék a telet. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a téli madáretetésről! RÉSZLETEK
Hogyan ápoljuk és fürdessük a tengerimalacot? Milyen az egészséges tengerimalac szeme, szájszeglete, foga, füle és karma? Hogyan kell tisztítani lakhelyét és mikor kell fürdetni a tengerimalacot? A válaszokat a cikkben leled! RÉSZLETEK
A világ legkisebb kutyafajtája a csivava Számos elmélet született a csivavák származásáról, de ahogy a neve is sejteti, egy közép-amerikai, mexikói államból, Chihuahuából származik. A csivava apró kutya macsó vonásokkal. RÉSZLETEK