Hogyan kell fagyasztani a fűszernövényeket? A friss fűszernövények tartósításának egyik legjobb módszere a fagyasztás, mert gyors és könnyű eljárás és nem igényel vegyszereket, főzést. Nézzük, mely növények alkalmasak a fagyasztásra!... RÉSZLETEK
Készítsünk tormás fűszervajat! - 13. hét 2015. Közismert tény, hogy a frissen reszelt torma kiváló baktérium- és vírusölő hatással bír - köszönhetően a benne található értékes hatóanyagoknak. A magyar konyhában is régóta fontos helye van, ezért ezen a héten egy ízletes és különleges felhasználási módját szeretnénk bemutatni. Garantáltan reggelihez és a húsvéti sonkához is nagyon finom!... RÉSZLETEK
Mit kell tudni a téli borsfű termesztéséről? A téli borsfűnek sötétzöld, hegyes levelei vannak, és sokkal keményebb a tapintása, mint a borsfűé. A téli borsfű egy fás, évelő növény, amely akár 60 cm magasra is megnőhet. Kis fehér vagy levendulaszínű virága van. ... RÉSZLETEK
Tavaszi méregtelenítés sok-sok folyadékkal Napi folyadékfogyasztásunk kúrán kívül is 1,5-2 liter kéne hogy legyen (sajnos kevesen tartják ezt be), ezt most emeljük fel napi 2,5-3 literre, és álljon főként szénsavmentes ásványvízből, zöldséglevekből és tisztító gyógyteából.... RÉSZLETEK
Hogyan termesszünk borsikafüvet (csombort)? A borsfű, borsikafű vagy csombor egy egynyári növény, amely 45 cm magasra is megnőhet. Kis szürkészöld színű levelei vannak fehér vagy levendulaszínű virágokkal. A levelek színesek és ízletesek.... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk grill fűszerkeveréket és pizza fűszerkeveréket? A grillezett húsoknak jóval nagyobb a szafttartalma, mint a hagyományosan sült húsoknak. E célból találták ki a grill vagy amerikai kifejezéssel élve " Barbecue" fűszerkeveréket. Kitűnő keverék, amely grill, roston, nyárson sültek, bifsztek, kotlettek, egyéb sültek, levesek, mártások, vagdalt húsok, gulyásleves, saláták ízesítésére is használható. És pár perc alatt mi magunk is összeállíthatjuk! ... RÉSZLETEK
Milánói sáfrányos rizottó A gyorsan elkészíthető ízletes rizottónak két titka van: egyik a speciális, rizottóhoz való rizsfajta használata, a másik pedig hogy apránként öntsük fel a rizst a forró alaplével, és folyamatosan keverjük, keverjük, keverjük.... A rizsnek ugyanis annyi folyadékot kell magába szívnia, amennyit csak elbír, hogy ízletes és lágy ételt kapjunk. ... RÉSZLETEK
Spenóttorta recept elfoglalt nőknek! A spenóttorta kimondottan elfoglalt nőknek való recept, amolyan "menedzser főzőcske". Gyors, egyszerű és nagyon finom! ... RÉSZLETEK
A Borsfű (Satureja hortensis) Hívják még csombornak, borsikának, kerti csombornak is. A Földközi-tenger vidékéről származik, az ókorban az istenek eledelének tartották az erős illata miatt. A bors elterjedése előtt is az ételek fűszerezésére használták. A borssal szemben az az előnye, hogy csípős íze mellett hangsúlyos a kellemes aromája is. Németországban babfűnek is hívják, mert csökkenti a hüvelyesek (bab, lencse) felfúvó, puffasztó hatását. ... RÉSZLETEK
Sült zöldséges penne: Kaldeneker kitálal - videórecept Ha unod már a mindennapi olasz tésztát, akkor hagyd magad rábeszélni erre az extravagáns receptre. Most megmutatjuk, hogy nem minden tésztaféle hizlaló és egészségtelen. ... RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK
A nyúltartás téli szabályai - így gondozd télen a kedvencedet Mit tehetünk azért, hogy kis kedvencünk télen is jól érezze magát? Hogyan lehet már most felkészülni? RÉSZLETEK