A specialty kávé 22 évnyi íztitkot rejt, ami megkóstolásra érdemes
A specialty kávé nem most debütált a feketéért rajongók körében, ettől függetlenül mégis mostanság figyelhető meg az érdeklődés jelentős fokozódása. 2000-ben bukkant fel először az igény valami több, valami jobb előállítására a kávézás terén. Adottak voltak a tradicionálisnak mondható eljárások, technikák, receptek, ám ezek legfeljebb dobbantókként szolgáltak a továbblépéshez. Az újdonság varázsát megcélzó irányzat jobb minőségű kávébabra, speciálisabb pörkölésre, prémium kategóriás gépekre és szaktudásukban a maximumot képviselő baristákra támaszkodott. Ez a felállás a mai napig változatlan, viszont ami ebben a két évtizedben mégis átalakult, hogy immár nem csupán Amerika és Ausztrália számítanak „nagyhatalmaknak” ezen a területen, hanem Magyarország is.
... RÉSZLETEK