Termesszünk paszternákot! A paszternáknak édes, mogyorós íze van. A friss paszternáknak főzésnél lágy az állaga, de a túlérett paszternák rostos és keserű. ... RÉSZLETEK
A kert komposztálása és trágyázása - 4. rész A szerves trágyáknak több időre van szükségük, hogy a növények által igényelt egyszerű kémiai anyagokra bomoljanak. ... RÉSZLETEK
Tervezzük meg a saját kertünket! - 1. rész A veteményeskert megtervezése a kertészkedés legfontosabb eleme. Egy dústermő kert létrehozásánál kulcsszerepet játszik annak mérete, elhelyezkedése, illetve a növények nemesítése. ... RÉSZLETEK
Miben áll a nyárfák különlegessége? - 1. rész A legtöbb széles levelű lombhullató fának kör alakú lombja van, szemben a tűlevelűekkel, amelyek kúp- vagy piramis alakúak. A jegenyenyárfa általában magányos, rendkívül egyenesen égnek áll és elvékonyodik. ... RÉSZLETEK
Miben áll a nyárfák különlegessége? - 2. rész Ebben a cikkben megismerkedhetünk a legelterjedtebb nyárfa fajtákkal. Többek között szó lesz a szürke-, a fehér- és a rezgő nyár tulajdonságairól. ... RÉSZLETEK
Ismerjük meg a madárberkenyét! - 1. rész A vadkörtéhez és vadalmához hasonlóan a madárberkenye (Sorbus aucuparia) is a rózsafélék (Rosacea) családjába, ezen belül pedig a berkenye (Sorbus) nemzetségbe tartozik. ... RÉSZLETEK
Minden, amit a chili paprikáról tudni kell - 3. rész A chilik gyorsan virágoznak és érnek, a gyorsaság fajtától és hőmérséklettől függ. Az első chiliket zölden is leszedhetjük, amint megnőttek, vagy megvárhatjuk, amíg megérnek. Nézzük meg, hogy hogyan használhatjuk fel őket! ... RÉSZLETEK
Miért rezegnek a nyárfák (Populus tremula)? - 1. rész Akárcsak a fűzfák, a nyárfák is olyan változatosak, hogy nehéz őket osztályozni. Lássuk, mit érdemes tudni a nyárfákról!... RÉSZLETEK
Miért rezegnek a nyárfák (Populus tremula)? - 2. rész A bőséges gyökérhajtásuk miatt a nyárfák a gyepen, a legelőkön vagy a sövénykerítések mentén nem túl népszerűek. De annál jobban mutatnak a folyópartok mentén. ... RÉSZLETEK
A kaliforniai paprika termesztése A kaliforniai paprika a gyönyörű színeiről és az édes húsáról ismert. Későn is ültethetjük, és jól tűri a szárazságot. Az alábbi termesztési tanácsokat mindegyik típus esetében felhasználhatjuk. 23-26ºC-on nőnek a leginkább. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni a császárpingvinről? Elég ránézni egy kis totyogós pingvinre ahhoz, hogy azonnal mosolyora húzódjon a szád. Az alábbi cikkben a császárpingvinről tudhatsz meg néhány információt. RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK