Készítsünk muszakát!- Piaci árak
Muszaka receptje: 3 kg padlizsán, 1 kg krumpli, 30 dkg zsíros reszelt sajt, só, bors, olívaolaj A darált húshoz: 1 kg darált hús (marhahús), 1 üveg paradicsomszósz, 2 hagyma, 1/2 pohár fehér bor, 2 babérlevél, só, bors, olaj, 2 tojás, 2 leveseskanál reszelt sajt. Besamelt készítünk és hozzákeverjük a tojást és a sajtot. Olajban megpároljuk a húst. Ráöntjük az apróra vágott hagymát és megpirítjuk. Ráöntjük a paradicsomkonzervet, hozzátesszük a babérlevelet, sót, borsot, bort és addig főzzük, míg elfő a leve. Ha kicsit hűlt, hozzátesszük a tojásokat és a reszelt sajtot. Megmossuk a zöldségeket. Karikára vágjuk a padlizsánt, és a krumplit, besózzuk és kisütjük forró olajban. Egy tepsibe rétegezzük: krumpli, padlizsán, darált hús, sajt, krumpli, padlizsán, darált hús és a tetejére a sajtos besamel. Betoljuk a sütőbe és pirosra sütjük. ... RÉSZLETEK