Gondolnád, hogy ennyire egészséges a cseresznye? Májusban már ehetünk cseresznyét, persze a főszezon kicsit később jön, de a korai fajtákat már ekkor csemegézhetjük! Tegyük is, mert roppant egészséges!... RÉSZLETEK
Ne dobjuk ki a narancshéjat, készítsünk belőle narancslikőrt! A mindenki által ismert és kedvelt gyümölcsnek, a narancsnak a megszárított külső héja (Aurantii cortex) szolgáltatja a közkedvelt aromájú ízesítőt, melyet különböző édességek, cukrászati termékek és likőrök készítésénél használnak fel. A kereskedelemben kétféle - édes és keserű - változatban kapható, aszerint, hogy mire akarjuk felhasználni. ... RÉSZLETEK
Emésztésjavító gyógyitalok fűszernövényekből A házi gyógy-és fűszernövénykertek kora tavasztól ontják az illatos-aromás növényeket, amelyeket sokféle módon feldolgozhatunk és hasznosíthatunk. Készíthetünk például gyógyitalokat, többek között emésztésjavító italokat. Kevés munkával remek hatású házi gyógykészítményeket raktározhatunk el az őszi-téli időszakra.... RÉSZLETEK
Új ötletek metélőhagymából Ropogós vajas kenyér frissen szedett snidlinggel - és ez még csak a kezdet! A metélőhagyma szinte minden nyers ételhez felhasználható!... RÉSZLETEK
Süssünk szerencsesüteményt! Szerencsesüti készítése nem európai hagyomány, de nagyon jó szórakozás. Feldobhatod vele az ünnepi vacsorát, vagy egy partit! Receptet és 90 jóslatot kínálunk. ... RÉSZLETEK
Különleges receptek dióból, amiket érdemes kipróbálni Diófasírt, dióleves, diótej mind különlegesség teljesen hétköznapi alapanyagokból, amit mi magunk is kipróbálhatnánk. Vegetáriánusok is ajánlott!... RÉSZLETEK
Cékla, te csodás! Megérett a kertben a cékla, ne halogassuk az időt, lássunk neki mihamarabb, most a legegészésgesebb! Ötleteket adunk az elkészítéséhez. ... RÉSZLETEK
Sárgabarackdzsem cukor nélkül Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál rum, 2 késhegynyi szalicil.... RÉSZLETEK
Kapribogyós körözött ínyenceknek A kapribogyó étvágycsökkentő és vérnyomáscsökkentő hatása miatt közismert, de pikáns ízt, aromát ad a húsételeknek, mártásoknak, vadételeknek, és a körözötteknek. Próbáljuk ki a kapribogyós körözöttet! 10 perc sem kell hozzá és már tálalhatjuk is! ... RÉSZLETEK
Újhagyma, igazi tavaszi finomság A tavaszt köszöntő friss zöld újhagyma tápértéke esszenciális a tavasz szűkös időszakában, amikor nagyrészt még csak a fóliás primőr termékek érhetőek el a piacon.... RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK
A nyúltartás téli szabályai - így gondozd télen a kedvencedet Mit tehetünk azért, hogy kis kedvencünk télen is jól érezze magát? Hogyan lehet már most felkészülni? RÉSZLETEK