Sajt a pácban - nyárias ízek A finom sajtok fogyasztása önmagában is nagy élvezetet nyújt. Ha ízükbe belecsempésszük a napérlelt fűszernövények aromás leveleit, még nagyobb élményben lehet részünk. Sajtpácolási ötletek következnek!... RÉSZLETEK
Süssünk szerencsesüteményt! Szerencsesüti készítése nem európai hagyomány, de nagyon jó szórakozás. Feldobhatod vele az ünnepi vacsorát, vagy egy partit! Receptet és 90 jóslatot kínálunk. ... RÉSZLETEK
Bográcsozzunk! - Az öhöm (slambuc) receptje A betyárok a pusztában gyakran főztek maguknak bográcsban. Amikor egy ifjoncot megkínáltak az egytál étellel, és megkérdezték tőle, hogy ízlik-e neki, teli szájjal csak annyit tudott mondani: "Öhöm!" Innen az elnevezés. És az Öhöm valóban nagyon finom, laktató étel, ami nem igényel különösebb fűszerezést, mert a szabadban elkészült ételek füstöt íze pótolja az ételízesítőket. Érdemes kipróbálni! ... RÉSZLETEK
Itt a tavasz! Süssünk citromos csirkét! A citromos csirke frissítő és könnyű étel. Emellett elkészíteni sem nagy ördöngősség. Fél óra alatt zamatos, tavaszi ízt varázsolhatunk a konyhaasztalunkra! ... RÉSZLETEK
Minden, amit nem tudtunk az olívaolajról Minden olyan olívaolajat, amelyet mechanikus eljárással nyernek, „szűz olívaolajnak” hívnak. A savasság és az íz alapján aztán osztályozzák őket. Nem minden szűz olívaolaj, de minden olívaolaj szűz. Csak nem egyformán... ... RÉSZLETEK
A tökmag tárolása most és a régmúltban Mivel sok tökmag van egy tökben, általában nem tudjuk felhasználni azonnal, így tárolni kell, ha nem szeretnénk pazarolni. Nézzük, hogy hogyan oldották ezt meg régen, és hogy mit tehetünk mi. ... RÉSZLETEK
Ismerjük meg a földimogyoró,- a kukoricacsíra,- és a lenmagolajat! Nyugat-Európa és az Amerikai kontinens egyik kedvelt étolaja a földimogyoró olaj. A zsírsavak közül az olajsav és palmitinsav jellemzi. Jellegzetes íze és illata miatt leginkább salátákhoz alkalmazzuk, jól harmonizál az íze a rukkolával, illetve a nyers spenótlevéllel is. Lássuk a többi olajat is! ... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk burgonyapogácsát (macok, tócsni, lapcsánka)? A házi burgonyapogácsa rendkívül hamar elkészül. Fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára egyaránt sőt főzelékek mellé kitűnő feltét. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan süthetünk házilag finom krumplipogácsákat.... RÉSZLETEK
Ismeri a Pawpaw gyümölcsöt? A pawpaw az annonafélék családjába tartozó 3,5-6 m magasra növő fa. Az őshonos amerikai fajok közül a legnagyobb ehető gyümölccsel rendelkezik. ... RÉSZLETEK
Növényi olajok a konyhában. Hogyan használjuk őket? A különböző növényi olajok ugyanannyi energiát jelentenek testünk számára, viszont tápanyag összetételükben eltérnek egymástól, ezáltal szervezetünkben betöltött szerepük is más és más. ... RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK
A nyúltartás téli szabályai - így gondozd télen a kedvencedet Mit tehetünk azért, hogy kis kedvencünk télen is jól érezze magát? Hogyan lehet már most felkészülni? RÉSZLETEK