A sütőtök kedvező hatású az egészségre - így fogyaszd! Ősszel számtalan tápláló, egészséges zöldség és gyümölcs érik meg, többek között a sütőtök. Nézzük, hogy hogyan használhatjuk fel ezt az egészséges növényt.... RÉSZLETEK
12 + 1 ok, hogy gránátalmát együnk 1. A gránátalma elsőrangú immunerősítő: fokozza a szervezet vitalitását antioxidánsai felpezsdítik a szellemet, a lelket is. Antibakteriális hatásait már az ókori népek is ismerték, az ayurvédikus gyógyáasztban alkalmazták. Az egyiptomiak vérhas és hasmenés ellenszereként itták a gyümölcs levét.... RÉSZLETEK
Újra ideje a D-vitamin pótlásának A magyar lakosság mintegy kétharmada küzdhet D-vitamin-hiánnyal. Fontos tudni, hogy ennek az alapvető vitaminnak a pótlása hogyan járul hozzá egészségünk megőrzéséhez, és a nyári hónapok valóban feltöltik-e D-vitamin-raktárainkat.... RÉSZLETEK
Csökkenő tendencia: egyre kevesebb tejet fogyasztunk Gyermekkorunktól kezdve tudjuk, hogy a tej alapvető élelmiszerünk. A tej és tejtermékek fogyasztása fontos a szervezet fejlődése szempontjából, a benne lévő kalcium a csontváz és a fogak természetes építőköve. Ennek ellenére hazai viszonylat a tejfogyasztásban csökkenő tendencia figyelhető meg, miközben a tejtermelés egyre nő.... RÉSZLETEK
D-vitamin: Nátha, influenza ellen napfényvitamin Ha szeretnénk a téli hónapokban is egészségesek maradni, meg kell erősítenüni immunrendszerünket a különböző kórokozók, vírusok támadásai ellen. A sokoldalú D-vitamin ezen is segíthet.... RÉSZLETEK
Snidling: vitaminban gazdag gyomorerősítő Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak: most éppen egy frissen sült, ropogós, vajas kenyérre gondolok, snidlinggel megszórva.... RÉSZLETEK
Miért egészséges a banán? Sok tévhit él az emberek tudatában arról, miszerint a banán hizlal. Igaz ugyan, hogy magas a szénhidráttartalma, de kalóriaértéke mindössze 120 kcal, továbbá könnyen emészthető és hamar felszívódik a szervezetben.... RÉSZLETEK
Ne adjunk esélyt az influenzának! Az influenza minden évben felüti a fejét Európában, így hazánkban is. A népesség körülbelül tíz százaléka fertőződik meg a vírussal évente, az influenzához köthető szövődmények pedig további számos kellemetlen betegséget okozhatnak, melyek akár kórházi kezelést is igényelhetnek.... RÉSZLETEK
Tél végére lemerülnek a D-vitamin-készleteink! A D-vitamin nagy részét a szervezetünk saját maga állítja elő napfény hatására – az elmúlt hónapokat azonban inkább a szürkeség jellemezte.... RÉSZLETEK
Egészségesen télen is Ha nem fogyasztunk zöldséget és gyümölcsöt, ha semmilyen vitamint nem szedünk, vagy ha nem sportolunk rendszeresen, az immunrendszerünk legyengülhet, melynek következtében fogékonyabbak lehetünk a vírusok és baktériumok okozta fertőzésekre.... RÉSZLETEK
A téli madáretetés szabályai: mivel és mikor etessük a madarakat a fagyos hónapokban? Télen nehezebb élelemhez jutni a madarak számára, mivel a táplálékul szolgáló növények és rovarok kisebb számban állnak rendelkezésre. Tovább nehezíti a madarak helyzetét, hogy a vízforrások sokszor megfagynak. Az átmeneti víz- és élelemhiány nem csak az őshonos madarakat sújtja, hiszen az északi országokból sok faj érkezik hazánkba a fagyos hónapokban. Szerencsére sokat tehetünk azért, hogy a madarak átvészeljék a telet. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a téli madáretetésről! RÉSZLETEK
Hogyan ápoljuk és fürdessük a tengerimalacot? Milyen az egészséges tengerimalac szeme, szájszeglete, foga, füle és karma? Hogyan kell tisztítani lakhelyét és mikor kell fürdetni a tengerimalacot? A válaszokat a cikkben leled! RÉSZLETEK
A világ legkisebb kutyafajtája a csivava Számos elmélet született a csivavák származásáról, de ahogy a neve is sejteti, egy közép-amerikai, mexikói államból, Chihuahuából származik. A csivava apró kutya macsó vonásokkal. RÉSZLETEK