A napraforgó termesztése és betegségei A meghatározás szerint a napraforgó egy zárvatermő, kétszikű növény. A magja miatt termesztik. De mire használja a gyógyszeripar és mire vigyázzunk, ha kertünkben mi is ültetni szeretnénk? ... RÉSZLETEK
Szervezetünk téli vitaminéhsége A gyümölcs-, zöldségféléket érlelő nyári és őszi idők elmúlása nem jelenti azt, hogy szervezetünk védtelenné vált volna a téli hónapokra. Közismert, hogy a hazai gyümölcsök hiányából, vagy csökkent választékából adódó vitamin-, nyomelem hiány pótolható, illetve mérsékelhető a déligyümölcsök rendszeres fogyasztásával: narancs, citrom, kivi.... RÉSZLETEK
Mi mindenre jó az alma? 5 különleges hasznosítás Az alma nemcsak frissen, de feldolgozva is különleges hatással bír: csökkenti a hasmenést, megelőzi az asztmát, kiegészíti a fogyasztó diétát. Az almaecet és almatea pedig még ennél is többet kínál! ... RÉSZLETEK
Saját őssejtünk számának növelése természetes módon A legjobb regenerációs őssejt terápia, ha a saját egészséges aktív őssejt számunkat növeljük. Ezeket a sejteket a testünk ismeri, ez által az ön-regeneráció alapját képezik. Őssejt terápia 2 módja, ami közül választhat: őssejt beültetés és őssejt szaporítás!... RÉSZLETEK
Hogyan gyógyít a bazsalikom? 1. rész A bazsalikom rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz. Még mindig „a zöldségek királyaként” emlegetik, sok ázsiai országban pedig szent növénynek számít. Lássuk, hogy milyen jótékony hatása van az egészségünkre ennek a sokak által nagyra tartott fűszernövénynek. ... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk házisört? A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, hogy mikor készítettek először sört a világon, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is foglalkoztak sörfőzéssel a Kr. e. V. évezredben. Ideje visszatérnünk az ősi hagyományokhoz! Főzzünk sört! ... RÉSZLETEK
Izületi gyulladást csökkentő étrend A reumás megbetegedések, melyek az ízületek, az izmok, az inak merevségét és fájdalmát okozzák, a világon minden hetedik embert érintenek. ... RÉSZLETEK
Amit a szénhidrátról és a cukorról tudni kell A szénhidrátok és főként a cukrok étrendi szerepének megítélése rendkívül ellentmondásos. Összefoglaltuk a legfrissebb tényeket és az életmód-tanácsokat. ... RÉSZLETEK
Természetes vagy szintetikus vitaminok? Néhány alapvető fontosságú dologról sosem hallunk a szintetikus vitaminok reklámhirdetéseiben, pedig sok embert érdekelne bizonyára az a tény, hogy miközben egészségét óvni akarja, mennyire árthat szervezetének.... RÉSZLETEK
A fokhagyma gyógyhatásaira szükségünk lesz ősszel-télen Fokhagyma (Allium sativum) a pirospaprika mellett a másik hagyományosan használt magyar fűszer, mely amellett, hogy kiváló ízt ad az ételeknek, rendkívül egészséges is.... RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK
A nyúltartás téli szabályai - így gondozd télen a kedvencedet Mit tehetünk azért, hogy kis kedvencünk télen is jól érezze magát? Hogyan lehet már most felkészülni? RÉSZLETEK