-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Kőműves
-
Asszisztens
-
Értékesítő
-
takarító
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Villanyszerelő
2024. 11. 24
-
Accountant
2024. 11. 24
-
GÉPÉSZ BERUHÁZÓ - MŰSZAKI ELLENŐR
2024. 11. 24
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Juharszirup - természet adta édesítőszer
Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan és miből készül ez a természetes és magas cukortartalmú édesítőszer.
Az időjárás a legfontosabb tényező a juharszirup előállításánál
Az éjszakai hőmérsékletnek fagypont alattinak kell maradnia (-4 és a -3 Celsius fok a legjobb, így a nedv napközben hamar felmelegszik). Napközben a hőmérsékletnek 4 Celsius fok körül kell lennie (ha túl meleg van napközben vagy éjjel, a nedv nem folyik).
Ha az ég felhős, a nedv keringése lelassul – a nap felmelegíti a fát, és úgy tűnik, segít a nedv felszívásában. A hótakaró fagyottan tartja a földet, a fák pedig később rügyeznek, ezzel hosszabbodik a "cukorszezon". A juharszezon (cukorszezon) általában 4-6 hétig tart. Március a termelés első hónapja.
A megcsapolandó juharfáknak legalább harminc évesnek kellene lenniük. Egy negyven éves cukorjuhar kb. 40 liter nedvet termel évadonként (ez egy liter szirupra elegendő mennyiség). A csapolás nem árt meg a fának, mivel egy csapolással a fa által termelt nedv tíz százalékát termeljük ki. Négy liter szirup elkészítéséhez 120-200 liter juharnedvre van szükség. Az indiánok a termelt szirupot „édesvíznek” hívták.
Az édes juharszirup tárolása
A juharszirupot hűvös, száraz helyen kell tárolni. Miután az üveget kinyitottuk, tároljuk hűtőszekrényben. (Mi használat előtt a szirupot kissé felmelegítjük. Csak az elhasználni kívánt mennyiséget melegítsük fel, ne az egész juharszirupot!). A szirupot le is lehet fagyasztani.
Juhar - próbáljuk ki ezt a természetes édesítőt!
Ha hosszas tárolás után a juharszirup felszínén penész jelenik meg, ez nem probléma. A penészt eltávolíthatjuk, a szirupot melegítsük forráspont fölé, majd tisztítsuk le megint a felszínét. A tárolóedényt jól öblítsük át forró vízzel, majd töltsük bele a forró szirupot. Használjuk cukor helyett, természetes édesítőként.