5
Bazsalikomos epersaláta rétes kosárban
Csábítóan szexi ebéd utáni desszert friss eperből, joghurtból és réteslapból. Kaldeneker György receptje. 

Nyári délutánok könnyű desszertje ez a joghurtos epersaláta.

Nézzük, hogy készül a nagy mű!

 

Eperdesszert

Bazsalikomos epersaláta rétes kosárban

 

Hozzávalók:

 

  • 1 csomag réteslap
  • 2 pohár joghurt
  • 30 dkg eper
  • 2 evőkanál méz
  • féldiónyi gyömbér
  • 3 evőkanál porcukor
  • fél citrom leve
  • 4 db bazsalikomlevél
  • 1 ág levendula

Még több recept: www.kaldeneker.hu

A joghurtot papírtörlőn keresztül lecsöpögtetjük. Mézzel vagy juharsziruppal édesítjük és belereszelünk egy kis darab friss gyömbért.

A réteslapból 10x10 cm-es négyzetekel vágunk, majd 3-4 lapot összefogva kibéleljük  egy muffinforma belsejét. 130°C-on süssük elő a réteskosárkáinkat, amíg aranysárga színt nem kap.

A megmosott és feldarabolt szamócából álló salátát feldobhatjuk fűszernövényekkel: bazsalikommal, mentával, levendulával, megcsorgatjuk balzsamecettel és pár csepp citromlével.

értékelés