Ennek nagyon finom gombának most van szezonja, így ismerheted fel egyszerűen

Értékelve: 1x
(5.0 pont)

Mutatjuk, mire kell figyelni, milyen mérgező gombával lehet összekeverni és hogyan érdemes elkészíteni.

A kucsmagomba szezonja rövid, általában március végétől május közepéig tart. A legjobb időpont a gyűjtésre az esős időszakokat követő melegebb napokon van, mivel a gomba nedvességet igényel a fejlődéshez.

Kucsmagomba: hogyan lehet felismerni?

Videón mutatjuk.

Kucsmagomba gyűjtése

Fontos, hogy a gombát ne tépjük ki a talajból, hanem egy éles késsel vágjuk le a tönkjénél, hogy a micélium ne sérüljön és a következő évben is teremjen.

A gombák spórákkal szaporodnak, ezért érdemes fonott kosarat használni, amelyből a spórák visszajuthatnak a természetbe. A műanyag zacskóban a gombák könnyen befülledhetnek és megromolhatnak.