-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Kőműves
-
sofőr
-
Szállodai recepciós állás
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Eladó | Szolnok
2024. 12. 02
-
IT data engineer
2024. 12. 02
-
Minőségellenőrzési munkatárs
2024. 12. 03
-
Könyvelő gyakornok
2024. 12. 03
-
Játékbolti kisegítő
2024. 12. 03
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A zöld menta a mentafélék legízesebb, legtöbb mentolt tartalmazó tagja.
Termesztése egyszerű, megél napon, de árnyékban is, indáival gyorsan terjed, viszonylag ellenálló növény. Nem csoda hát, hogy Papp Ákos fűszerkertész is nagyüzemben termeszti, sőt fogyasztja.
(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a bal alsó sarokban megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)
Zöld menta |
A Mojito-koktél nem csak Kukla Miki, de több millió kubai kedvenc itala is. A 19. század közepén megálmodott italt néhány éven belül szinte az összes szigetlakó a szívébe zárta. Készítése és fogyasztása szenvedéllyé vált; a Mojito akár nemzeti szimbólumuk is lehetne. Kitalálójáról és eredeti elkészítéséről is heves viták folynak, de a lényeg, a friss menta és lime egyik receptből sem hiányozhat.
A Mojito
-
4 cl fehér rum
-
cukorszirup
-
mentalevél
-
lime
-
szódavíz
Egy koktélos pohár aljában nyomkodjuk szét a mentalevelet (fontos, mert ilyenkor szabadulnak fel az illóolajok). A rumot, a citromlét és a cukorszirupot shakerben erősen összerázzuk, s ezt is a koktélos pohárba szűrjük. Végül öntsük fel a jégtörmelékkel, s díszítsük mentaággal.
Mindezt elkészíthetjük gyerekeknek alkoholmentesen is!
A videót a Média Online készítette Papp Ákos kertészmérnök és dr. Kukla Miklós közreműködésével.