
Számos zöldségkülönlegességekkel találkoztunk a Foodapest kiállításon. Vajon mit kezd velük médiaszakácsunk, Kaldeneker György?
[box:video:kaldeneker_foodapest_1]
(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)
Mángold: A kifejlett levelekit júliustól az őszi fagyokig folyamatosan lehet szedni, a mángold nyelét és főerét spárga módján készítő el.
Radicchio: levelei nyersen salátadíszként funcionál, de a mediterrán konyhában gyakran pizzára vagy pitébe rejtik leveleit.
Édeskömény: ideális köret halakhoz
Articsóka: Párolva, sütve, hideg salátaként, előételként, mártással, pizza feltéteként is fogyasztható.
Zeller: szár zeller frissen, gumóját sütve-rátva-főzve ehetjük, kinek hogy szimpatikus.
Gyermekláncfű: íze nyersen enyhén savanykás, de Wokban pirítva fogyaszthatóvá varázsolható. Gyermekláncfű, mint gyógynövény
Jégcsapretek: Ázsiában szívesen fogyasztják nyersen, apró kockákra vagy vékony szeletekre vágva, sós pácban vagy szójaszósszal, de gyakran párolják, levesbe főzik vagy tengeri ételek mellé kínált szószba is keverik. Jégcsapretek, a fagyos csemege
A videót a LIONS Média készítette Kaldeneker György közreműködésével.