Nincsen ennél egyszerűbb, így készíts aszalt paradicsomot házilag

Ha sok a koktélparadicsomtok, akkor próbáljátok ki ezt a receptet.

Amikor túl sok koktélparadicsom terem, akkor felmerülhet a kérdés, hogy mit lehet vele csinálni, ha már túl vagyunk a szendvics, a caprese és bármilyen könnyed nyári salátán. Passzírozni, befőzni nem érdemes, mert ahhoz túl kicsi, hoztunk egy gyors, jól bevált receptet.

aszalt_paradicsom_recept

Házi aszalt paradicsom recept

A házi aszalt paradicsom nagyjából egy tízperces előkészítést igényel, amelynek a legnagyobb része a szeletelés. Bármilyen paradicsomból elkészíthetjük, attól függően, hogy éppen mi van otthon.

Hozzávalók:

  • 2 maréknyi paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • kb. másfél deci olívaolaj

Ízlés szerint tehetünk bele sót és borsot is, de én nem szoktam, mert szerintem enélkül is nagyon finom.

 

 

Aszalt paradicsom tárolása

Az aszalt paradicsom a kamrapolcon az olajban sokáig eláll. Ha felbontjuk, akkor a biztonság kedvéért tegyük be a hűtőbe.

Aszalt paradicsom felhasználása

Az aszalt paradicsom egy igazi finomság. Mivel elég intenzív az íze, ezért érdemes vele csínján bánni. Néhány darab mehet belőle a tésztaszószba, a pesztóba vagy a pizzára. Jól illik a tejszínes csirkébe, de bármilyen sós kelttésztába szórva is nagyon finom.

értékelés