-
Kőműves
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Értékesítő
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Csírát és mikrozöldséget bárki tud otthon termeszteni. Csak jó minőségű vetőmagra, egy csíráztató edényre és egy kis odafigyelésre és némi türelemre van szüksége.
A csírák és a mikrozöldek remek téli vitamin-és árványi anyag forrásnak számítanak. Tele vannak A-B-komplex, C-és D-vitaminnal, ezen kívül gazdagok kalciumban, magnéziumban, szelénben és jódban.
A felhasználásuk is rendkívül egyszerű: rakhatunk belőlük a szendvics tetejére, megdíszíthetjük velük a krémlevest, a spagettit, sőt még salátába is belekeverhetjük őket.
Csíra-és mikrozöldség vetőmagok
Mielőtt belevágunk a termesztésbe, érdemes mag fronton körülnéznünk. Csak jó minőségű és biomagot vegyünk, hiszen gyakorlatilag ezeket fogyasztjuk el. Lehetőleg ne keverjük magunk a magokat, mert mindegyiknek más a csírázási ideje. Ha kezdők vagyunk célszerű gyorsan csírázó fajtákat például retek, mustármag választani. Ilyenkor elég 3-4 nap, és máris szüretelhetjük a "termést."
Csíra-és mikrozöldség termesztése
A csíra és a mikrozöldség között annyi a különbség, hogy ez utóbbi esetében a növénynek már vannak apró levelei. A magokat lehetőleg 17-21 fokon csíráztassuk és ne hagyjuk őket kiszáradni. Nem igényelnek különösebb napfényt, de általánosságban elmondható, hogy a fényesebb helyen nevelt csírák és mikrozöldek C-vitaminban, a sötétebb helyen termesztettek pedig B-vitaminban lesznek gazdagabbak.
Még több csíra-és mikrozöldség termesztési tipp a videóban!