-
Kőműves
-
takarító
-
Értékesítő
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Asszisztens
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Csíráztatás házilag
Az alábbi videó érhetően bemutatja, hogy hogyan lehet egyszerűen saját friss zöldséget nevelnünk egész évben, midenféle csíráztató berendezés nélkül.
Szójababcsíra nevelése petpalackban:
A videón zsenge szójabab (edamame bab) csírázását követhetjük nyomon.
Amire szükségünk lesz:
- csírázásra alkalmas kezeletlen vetőmag (bio magok rendelhetők innen és innen)
- műanyag palack
- éles kés vagy sniccer
Néhány info az edamame babról:
- A zöld szóját érés előtt szedik le, amikor még kemény, fényes. Általában forralják vagy gőzölik, majd héjtalanítják. Így előétel lehet belőle, ha viszont a főzés előtt héjtalanítják, akkor friss zöldségként fogyasztható.
- A szójababcsíra tartalmazza az összes nélkülözhetetlen aminosavat. Magas az E-vitamin, réz-, cink- és lecitintartalma.
- Az edamame bab zöld, míg a kifejlett szójabab fényes, sárga; csírája 3-5 cm-es, zöldségként vagy forrázva, saláta részeként fogyasztható.
Hasznos lehet még:
értékelés