-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
takarító
-
Asszisztens
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Trükkök, mire kell figyelni, ha padlizsánt termesztünk a konyhakertben.
Padlizsán: a török paradicsom
A padlizsán népies nevei: kék paradicsom, török paradicsom, tojásgyümölcs egyre kedveltebb zöldségféle hazánkban. A padlizsán őshazája India, ahol már évezredekkel ezelőtt termesztették. Melegigényes, hazánkban egyéves - a trópusokon évelő -, akár 1-1,2 m magasra is megnövő cserjeszerű bokor. A paradicsom és a burgonya közeli rokona.
Padlizsán termesztése
Videón mutatjuk, mire kell figyelni.
Padlizsán kártevői
Burgonyabogár, takácsatka, levéltetvek. Amint észleljük a jelenlétüket, azonnal cselekedjünk.
Mikor érett a padlizsán?
Fontos a szüret időpontjának helyes megválasztása: a padlizsán termést akkor szedjük, ha már elérte a fajtára jellemző méretet és színeződést, viszont még nem érett túl. Ennek egyértelmű jele, hogy a magok színe a terméshúsban még fehér. Ha már sárgásbarna, akkor kicsit túlérett, s ilyenkor már megkeseredhet. A termés nehezen válik el a szártól, ezért érdemes óvatosan szedni, nehogy a nagyobb szárrészek is leszakadjanak