Török angóramacska: a ritka és különleges cicafajta
Csillogó szemei, selymes bundája és eleganciája teszi igazán különlegessé a török angóramacskát. RÉSZLETEK
Azt kérdezem, ha valamit permetezünk, és közelében van pl. petrezselyemzöld vagy más fűszernövény, akkor a permet egészségügyi, vagyis fogyaszthatósági ideje hogyan alakul? Ha az van írva a zacskóra, hogy 8 nap, akkor 8 nap múlva ehetem, és ha 8 nap előtt leszedem és mondjuk a fűszer szárad 8 napig, akkor a szárítás ideje alatt is pörög a 8 nap?Vagy ha 8 nap előtt leszedem, és beteszem a mélyhűtőbe, ott is pörög a 8 nap, és a kilencediken előveszem, már fogyasztható?Köszönettel:Bizse
Az élelmezés egészségügyi várakozási időt úgy számolják, hogy a növényt (leveles részt, termést) nem szedhetjük le, amíg le nem telik le a várakozási idő. Hivatalosan így szól: é.v.i. - az az időtartam napokban, amelynek az utolsó növényvédelmi kezelés és a betakarítás (szüret) között kell eltelnie, hogy a termék ne tartalmazzon a megengedettnél több növényvédőszer-maradékot (megengedett hatóanyag-maradék).
Leszedve, szárítva, fagyasztva nem biztos, hogy elbomlik a szermaradék, nem biztonságos ilyen formában fogyasztanunk.
A füszernövényeket esetleg érdemes letakarnunk a permetezés idejére!