Vegyes kerti kérdések

Ha teát szeretnék készíteni a meggy szárából, akkor csak a zöldet szedjem le, vagy leszedhetem azt is, amelyik már bebarnult?

Kérdező sunshine26
Szakember Édenkertész

Kérdés

Ha teát szeretnék készíteni a meggy szárából, akkor csak a zöldet szedjem le, vagy leszedhetem azt is, amelyik már bebarnult; továbbá frissen főzhetek- e belőle, vagy mindenképpen szárítást igényel.

Válasz

Kedves Érdeklődő!

 

Érdemes megszárítani a meggy szárát fogysztás előtt. Szárítás után fogysztható, csak a szép zöldet szedje, ne a barnát.

A meggy terméskocsánya káliumsókat, nyálkaoldó anyagot, szívműködést serkentő anyagot tartalmaz. Főleg vesekőbetegségben, húgyhólyaghurutban, vesemedence gyulladásban javasolt.
Készíthetünk belőle vizelethajtó teát:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »