Egyedülálló ízek és ír hagyományok egy pohár whiskyben

Értékelve: 1x
(5.0 pont)

A whisky készítésének története nagyon régi időkre nyúlik vissza. Számos különböző országban gyártják, és mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Ebben a cikkben az ír whiskyt fogjuk egy kicsit górcső alá venni.

Ez a változat könnyed eleganciát képvisel a whiskyk világában, főleg árpából, kukoricából és árpamalátából készül. A hagyományos készítési módszereknek hála nagyon sima, lágy karakterű és finom italokról beszélhetünk.

 

Tölgyfa hordókban érlelik az ír whiskyket, az érlelési idő alatt felveszik annak aromáit, mely vanília, fahéj és karamell ízprofilokat eredményez a kész italban. Önmagukban is fogyaszthatóak, de koktélok alapanyagául is szolgálhatnak. A MegaDrink ír whiskyket is kínál, amelyek közül most a Jameson whisky lesz a téma cikkünk további részében.

 

Mitől olyan különleges ez a whisky?

 

Az ír whisky-lepárlás művészete érződik minden egyes kortyban. A Jameson whisky története már több mint 200 éves időszakot ölel fel. Az ír hagyományok és a kultúra jelennek meg benne, az autentikus aromák és a kifinomultsága okán nem véletlenül népszerű világszerte.

 

Egy skót bevándorló, bizonyos John Jameson 1780-ban vásárolt egy lepárlóüzemet Dublinban. A célja az volt, hogy egy olyan whiskyt hozzon létre, ami kiemelkedik a többi közül, miközben hűen tükrözi az ír hagyományokat és kultúrát.

 

Mi a titka a hírnévnek?

 

Megszületése óta változatlan a Jameson whisky minősége, így a termelési kapacitás is folyamatosan bővül, ezzel együtt a piaci jelenléte is. Az alapító és az alkotók elhivatottságának és szenvedélyének hála a színvonal nem változott, ez tükröződik a töretlen hírnévben is.

 

Amellett, hogy hűek maradtak a whisky készítésének tradícióihoz, folyamatosan nyitnak az újítások és fejlesztések irányába is. Ez vonatkozik a termékekre és a gyártási folyamatokra is, ezzel egy olyan márka jön létre, ami megőrzi a mérvadó ízek harmóniáját, ugyanakkor megfelel a modern elvárásoknak és vásárlói igényeknek is.

 

Az összetevőkről

 

Az egyik nélkülözhetetlen alapanyag az Írországban termelt különleges sörélesztő, amit gondosan válogatnak és használnak fel a lepárlás folyamatában. Ez adja meg a Jameson jellegzetes ízvilágát és egyedi karakterét, ennek is köszönhető, hogy ennyire keresett és kedvelt ez az ital.

 

Van még egy titka: a háromszoros lepárlás. Ezzel kivételes tisztaságot és simaságot érnek el, így lesz a Jameson whisky különlegesen könnyed és kifinomult ital. Rendkívül gazdag az ízvilága: édes vanília, lágy karamell, füstös tölgyfa és lédús gyümölcsök harmóniája alkotja.

 

Elismerések a világ minden tájáról

 

A legrangosabb nemzetközi versenyekről hozott el a Jameson whisky különböző díjakat – arany- és ezüstérmeket is. A 18 éves érlelésű klasszikus whisky több arany- és kettős aranyérmet is szerzett San Franciscóban például.

 

A cég története egy valódi sikersztori, ami nem véletlenül tette a Jameson whiskyt ikonikusság szerte a világon. Folyamatosan bizonyítja, hogy a siker kulcsa a magas minőség és az elkötelezettség kombinációja!