-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Asszisztens
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Indivinum Pincészet/Hetényi János 2007 Kadarka/ 1800Ft
„Egy kadarka, ami időt kér: szépségét csak bontás után egy órával kezdi megmutatni. Tüzes a bor, az elmaradhatatlan kadarkás paprikásság mellet egy cseresznyés ízvilág bomlik ki - leheletnyi cseresznyemagos kesernyével. Egy napnyi levegőzés után még mindig tüzes, de már tovább léptünk a gyümölcsösben, és a meggy ízei dominálnák. Ha van türelmünk, harmadnapra talán már egy pici szilva is megjelenik, de azért mégmindig a meggy vezeti az ízképet, ezúttal kompót formájában. Hogy negyednap mi történne, azt már nem tudom: ennyi ideig is komoly önmegtartóztatás volt tartogatni ezt a finom bort."
Megyesi Zoltán
Németh/Bezerics Pincészet - Keszthely2008 Pogányvári Pátria 1400Ft
„Virgonc (de cseppet sem bántó) savak uralják a kortyot, pici szénsavval megtámogatva: egy kellemes, frissítő nyári bor. Illatában virágos jegyek: hársfavirág, de mások szerint rózsa is. Ízében átjön a talaj meszessége, és egy kellemes, aszalt gyümölcsös jelleg is felfedezhető. Három napon keresztül faggattam a bort, és nemcsak hogy sziklaszilárdan állt, de egyre mélyült: alighanem többről van itt szó, mint egy kellemes nyári frissitőről."
Megyesi Zoltán
Côtes du Rhône / M. Chapoutier'06 Belleruche 2900,-
Szőlőfajta: Grenache 80%, Syrah 20 %-évjárattól függően változik az arány
Terület: A Côtes du Rhône « Belleruche
Borhoz felhasznált szőlők: Sablet és Séguret településekről és Ardeche déli részének iszapos-kavicsos talajából származnak
Szüret: Kézi szüret a teljes érettség állapotában a fürtöket 100%-ban lebogyózzák
Erjedés: 15 napos héjon erjesztés, mely szép tanninstrukturát eredményez és elősegíti a bor stabilitását és érlelésre való képességét
Érlelés: Inox tartályban, a cél a gyümölcsösség megőrzése
Kóstolás
Szín: Élénk rubin szín
Illat: Piros gyümölcsök (eper, málna)
Szájban: Szép testű, gyümölcsös bor, szépen strukturált tanninokkal, de nem agresszív, borsos lecsengéssel Ételek és a bor Báránybordákkal, grillezett kacsamellel, más vörös húsokkal.