CÍMKÉK konyha otthon

A konyha központi helyet foglal el a legtöbb ember életében. Itt kezdődnek a napok, itt gyűlik össze a család. Itt ünneplünk, itt bulizunk, itt készítjük szeretteink számára a karácsonyi vacsorát, a szülinapi tortát vagy a hétköznapi reggelit. Épp ezért fontos, hogy milyen elrendezésű és milyen felszereltségű a konyhánk.

Az ételeink minőségét és a főzés hatékonyságát, gyorsaságát nagyban meghatározza, hogy milyen a tűzhelyünk. Ha modern, praktikus készülékünk van, élmény a sütés-főzés.

Elektromos vagy kombinált sütő?

Ha tűzhelyvásárlásról van szó, több technológia közül is választhatunk. Ha rendelkezünk mikrohullámú sütővel, akkor az egyszerű elektromos sütőt választhatjuk. Ez azért is nagyon praktikus, mert nincs szükség arra, hogy a gáz be legyen vezetve az otthonunkba.

Azonban ha szeretnénk helyet spórolni mind a munkapulton, mind a konyhabútor korpuszában, vásároljunk kombinált sütőt. Ezek a készülékek egyszerre működhetnek elektromos sütőként és mikrohullámú sütőként is. Ez egy sokoldalú megoldás a kisebb konyhákba.

Az indukciós főzőlap előnyei

Az elektromos főzőlapok között is találunk különböző elven működő modelleket. Az indukciós főzőlapok elektromágnes segítségével melegítik fel az edényeket. Ezzel szemben a hagyományos elektromos főzőlap esetében a főzőzóna melegszik fel.

Az indukciós főzőlap előnye, hogy energiatakarékos. Ha nincs lábas a zónán, akkor nem melegszik a főzőlap. Ez biztonsági szempontból is előnyös. Kisebb az égési sérülés esélye, ha a főzőzóna azonnal hűlni kezd, mihelyt levettük róla az edényt. Az indukciós tűzhely zónái együttesen is működhetnek, ami nagyon hasznos, ha nagyobb edényben készítjük az ételt.

Beépített vagy szabadonálló?

A technikai jellemzőkön túl nagyon fontos, hogy hol helyezzük el a tűzhelyet. A piacon megtalálhatóak a szabadon álló, illetve a beépíthető termékek. Ha szabadonálló tűzhelyet választunk, nagyobb a mozgásterünk. Bárhol elhelyezhetjük a tűzhelyünket, ahol megfelelő csatlakozási lehetőség van.

tzhely.

A beépíthető tűzhely vásárlásakor figyelembe kell vennünk a konyhabútorunk adta lehetőségeket. Ekkor ugyanis fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen a sütő- és a főzőlap is a bútorzatba. Vegyük figyelembe a lehetőségeinket és a rendelkezésünkre álló teret, ez alapján válasszunk tűzhelyet.

Praktikus sütési funkciók

A tűzhelyekben számos olyan extra funkciót találhatunk, amely könnyebbé teszi az ételek készítését. Ha szeretnénk gyorsabban elkészíteni a családi ebédet vagy megkönnyíteni a takarítást, semmi akadálya! A beépített grillel csodás sülteket készíthetünk a konyhában. A kiolvasztó funkció hő felhasználása nélkül, levegő keringetésével olvasztja ki a fagyott ételeket.

Az egyik leghasznosabb extra funkció pedig az úgynevezett pirolitika. A szennyeződéseket a sütő 400-500 fokon hamuvá égeti. Így a legmakacsabb ételmaradékokat is egy egyszerű törlőmozdulattal eltávolíthatjuk.

értékelés