
A mézeskalács bár sokunknak klasszikus karácsonyi édesség, húsvétra is sokféleképpen elkészíthető.
"A mézeskalács varázslat: napfényből, nektárból és a keleti fűszerek zamatából figurákat formázott a több ezer éves hagyomány" - ezekkel a szavakkal vezet be minket birodalmába Tószegi Judit mézműves. Mindenkit szeretettel bátorít mézeskalácsok készítésére, s bár sokunknak ez klasszikus karácsonyi édesség, húsvétra is sokféleképpen elkészíthető.
![]() |
Alapreceptet a google segítségével rengeteget találtok, ezt aztán lehet többszörözni, felezni az igények szerint.
Íme egy változat:
50 dkg méz
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
1 kg liszt
1-1 evőkanál őrölt fahéj, szegfűszeg
1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás
Judit egy egyszerű, ugyanakkor igazán látványos húsvéti nyuszimintát is megosztott velünk. Kétféle kerek és egy szív alakú szaggatóra lesz szükségetek:
![]() |
![]() |
![]() |
Judit alkotásait időről időre kiállítások alkalmával meg is csodálhatjátok. Trükkjeit, receptjeit pedig könyveiből is megtanulhatjátok. Legutóbbi, a Színes Ötletek sorozatban megjelent kötete a Mézeskalács figurák.
![]() |
A könyv számos alkalomhoz - így például húsvétra is - kínál mintákat, emellett pedig az alapvető technikák rejtelmeibe és műhelytitkokba is beavatja az olvasót. A fenti képre kattintva megrendelhető!
![]() |