-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Virágzik a bodza, bemutatunk 5 lehetőséget, hogyan használjuk fel az bodzavirágokat a konyhában és a háztartásban.
Tanácsok, a bodzavirág gyűjtéséhez
- Szennyezett környékről, utak mellől ne gyűjtsünk
- Száraz időben gyűjtsük a virágokat, az esős időben gyűjtött virágok később jobban megbarnulnak
- Nézzük meg a fiatal hajtásokat, a virág zöld részeit, hogy a fekete levéltetvek nem telepedtek-e meg rajtuk
- A virágokat ollóval, metszőollóval szedjük hosszabb szárrésszel
- A leszedett virágokat ne gyűrjük zsákba, zacskóba, hanem lazán kosárba szedjük, majd szárításkor terítsük őket szét és gyakran forgassuk
- a virágok begyűjtését akkor kezdjük, mikor a bogernyő szélső virágai kinyíltak a középsők pedig még bimbósak.
Lássuk, hogy mi mindent készíthetünk bodzavirágból!
1. Kedvencünk, a bodzaszörp (videóval)
Ha május, akkor kezdődik a bodzaszezon és a bodzaszörm, limonádé, bodzás víz szezonja. Számos receptet bemutattunk már, kedvencünk a következő:
- Bodzaszörp (szirup)
2. Szárított bodzavirág teának
Téli teakeverékek fontos alapanyaga a szárított bodzavirág, lázcsillapító, izzasztó, vizelethajtó és nyugtató hatású. A leggyakrabban használt 5 téli gyógytea egyike.
3. Bodzavirág levendulával, depresszió ellen
Jobban lehet aludni kimerültség, depresszió esetén, ha a párnánkba levendulás-bodzás szárított virággal töltött illatpárnát helyezünk.
4. Bodzavirággal ízesített szamócalekvár
Egzotikus ízek kedvelőinek érdemes kirpóbálni a hagyományos lekvárok mellett a fűszernövényekkel ízesített keverékeket: egyik ilyen bevált párosítás a bodzavirággal fűszerezett szamócalekvár. 1 kilónyi gyümölcshöz elég 3 nagyobb virágtányért adnunk. Figyeljünk arra, hogy alaposan csipegessük le a virágokat a szárakról.
5. Palacsintatésztába mártott, rántott bodzavirág
Igazi tavaszi desszert a palacsintatésztába mártott bodzavirágok. Tojás, tej, liszt, cukor és só felhasználásával készítsünk sűrűbb palacsintatésztát. Mártsuk bele a virágokat a száruknál fogva, majd forró olajban süssük a virágokat aranybarnára. Porcukorral megszórva tálaljuk.