-
karbantartó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Kőműves
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Értékesítő
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Fémipari összeszerelő
2024. 11. 23
-
Hegesztő_villanyszerelő - Külföld
2024. 11. 23
-
Project koordinátor - Dél-Dunántúl
2024. 11. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A profi szakácsok talán tisztában vannak azzal, hogy a késben van az erő, azonban a hobbi kukták számára talán nehézkes a kések helyes kiválasztása. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű eszközökkel dolgozunk a konyhában, sem a biztonság, sem az esztétikai szempontjai miatt. A következő pár sorban néhány speciális konyhai késről, valamint a szakácskésről olvashatsz bővebben.
Miért jó, ha funkcionális késeket tartunk otthon?
Egy konyhában minden munkafolyamatnak megvan a maga ideje a főzés során. Például természetes, hogy nem fogunk kidíszíteni egy éppen megpucolt répát. Ahogy a tevékenységeknek rmegvan a maguk sorrendje, úgy az ezekhez illő konyhai eszközök is eltérhetnek. De miért éri meg funkcionális késeket vásárolni?
Egyrészt ha nem rendeltetésszerűen használunk egy kést, tehát nem arra a célra, amire valóban legyártották, akkor bizony hamar kopásnak indulhat. Emellett ez egyáltalán nem biztonságos, sőt, balesetveszélyes is lehet. Nem is beszélve arról, hogy egy-egy speciális késsel rengeteg időt spórolhautnk meg a konyhában, és mindent olajozottan intézhetünk.
A kések séfje
Talán a leginkább használatos kés a konyhában a szakácskés. Használható ugyanis megannyi munkafolyamat során, mint amilyen a zöldségek, gyümölcsök vagy húsok szeletelése is. Azért is olyan multifunkcionális késtípus, mert a többi eszközzel ellentétben ezt többféle folyamat alatt is bevethetjük. Precíz és kényelmes munkavégzést biztosít, ráadásul teljes biztonságban végezhetjük munkánkat.
Általában 15-30 cm-es pengével vannak ellátva, ezek közül a 20 cm-es a leggyakoribb a konyhaasztalokon. Attól függően, hogy milyen szinten állunk a konyhában, választhatunk a német és francia pengéjű darabok között is. A Kések Ollók Webáruház különleges konyhakések kínálatában ezt a minőségű terméket is megtalálod!
Minőségi szempontok
Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, milyen fontos, hogy megfelelő minőségű késeket szerezz be, de laikusként felmerülhet benned a kérdés, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venned. Nos, a kések kiválasztása előtt mindenképpen tájékozódjunk a leírásokból az eszközökről.
Általában a magas színvonalú munkát lehetővé tevő eszközök pengéje jó minőségű, rozsdamentes acélból készül. Ezenkívül markolatuk csúszásmentes jellegű, s nemcsak biztonságos, de kényelmes használatot is eredményez. Ma már különböző anyagú és stílusú kések kaphatóak, sőt, speciáliskés készletekkel is találkozhatunk.
Bármilyen vágóeszközre is van szükséged, ne érd be kevesebbel, mindig válaszd a minőséget! Közelednek az ünnepek! Az ünnepi sütés-főzéshez szerezz be páratlan minőségű késeket, vagy lepj meg egy ízig-vérig vendéglátós ismerőst egy professzionális késkészlettel!