-
Kőműves
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Értékesítő
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az ananászos finomság elkészítése
Vásároljunk két doboz karikára vágott ananászt. Miután jól lecsöpögtettük, a karikákat vágjuk három egyenlő darabra, és cseppentsünk rá vaníliaaromát. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
Egy nagyobb serpenyőben olvasszunk meg 4 dkg vajat és 4 dkg cukrot, de vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg. Ha a keverék már habzik, szórjunk bele egy zacskó vaníliáscukrot és azzal is jól keverjük el. Tegyük bele az ananászdarabokat, és hagyjuk, hogy lassú tűzön színt kapjanak (kb. 15 perc), időnként óvatosan forgassuk meg őket. Szép aranysárga színűnek kell lenniük. Közben egy másik edényben olvasszunk fel 7 dkg cukrot két evőkanál vízzel. Amikor a keverék barnulni kezd, hírtelen öntsünk hozzá 5 evőkanál tejszínt, és gyorsan keverjük össze, hagyjuk felforrni, majd vegyük le a tűzről.
Az ananászt helyezzük adagonként tálkákba, tegyünk mellé egy gombócnyi csokoládé- vagy karamellfagylaltot, esetleg díszítsük tejszínhabbal, és csurgassunk rá a még langyos karamellből. A megmaradt ananászlevet is fel tudjuk használni más sütemények készítésénél is.