-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
takarító
-
Értékesítő
-
Kőműves
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Vigyázzunk a bevásárláskor!
1. A húsok, halak frissességét gyakorlott háziasszony is meg tudja ítélni színe, szaga, állaga, tapadóssága alapján. Ha a termék állaga nem friss, szaga, színe eltér a szokásostól, ne vegyük meg. Egész nyugodtan ellenőrizze az eladó által becsomagolva átnyújtott terméket is még a vásárlás helyszínén, ha szükséges.
2. Darált húst csak igazán megbízható helyről vásároljunk, de legjobb, ha a húst otthon daráljuk.
3. Halvásárláskor akkor lehetünk biztosak a hal frissességében, ha az látványra, szagra és érintésre is frissnek tűnik. A "hal a fejétől bűzlik" mondás igaz! A kopoltyúfedők megemelésével és a kopoltyú megszagolásával megállapítható a hal frissessége. A jó, friss halnak kellemes "hínáros" szaga van. A frissesség mércéje továbbá, ha érintésre kemény, rugalmas a húsa (az ujjnyom nem marad meg benne), a kopoltyú színe pedig élénk. Az ideális eladó ügyel arra, hogy a kibelezett halat jégbe (nemcsak jégre) helyezve, tiszta asztalról kínálja.
Bővebben: A karácsonyi halvásárlás íratlan szabályai>>
4. A beiglihez, egyéb süteményhez a mákot, diót nézzük meg, nincs-e benne szennyezettség, törmelék, molyosodásra utaló jel. Ha igen, ne vásároljuk meg. Csomagolt terméknél a minőség-megőrzési időt is ellenőrizzük.
5. Zöldség-gyümölcs esetén a frissességet szintén szemrevételezéssel meg lehet állapítani. Az esetleges növényvédőszer maradékok ellenőrzését a hatóság végzi, ezt a fogyasztó nem tudja megítélni. Aszalt gyümölcsök, különösen füge esetén molyosodás, penészedés előfordulhat, ennek szemmel látható jeleire legyünk figyelemmel.
Tehetünk-e citromhéjat a sütibe vagy nem? >>
6. Édesség esetén gyakrabban előfordul a minőség-megőrzési idő eltüntetése, átírása, átcímkézése, előző évi szezonális édesség értékesítése. Segítsen a hatóságoknak azzal, hogy mindig ellenőrzi a jelölést és a lejárati idő feltüntetését. A termékválasztáskor vegye fontolóra, hogy a tej- illetve étbevonó-masszából készült termék és a valódi csokoládé minősége - és persze ára - közt is különbség van.