-
karbantartó
-
Értékesítő
-
sofőr
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Szállodai recepciós állás
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Eladó | Szolnok
2024. 12. 02
-
IT data engineer
2024. 12. 02
-
Minőségellenőrzési munkatárs
2024. 12. 03
-
Könyvelő gyakornok
2024. 12. 03
-
Játékbolti kisegítő
2024. 12. 03
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hozzávalók 8-10 jégrémhez:
- 1 l víz
- 6 ek. bodzavirág szirup (lásd lejjebb)
- 1 citrom felszeletelve
- menta levél
- friss bodzavirág
Vékonyan szeleteljük fel a citromot, majd osszuk el a mentalevelekkel és bodzavirágokkal a jégkrémkészítő formákban. Tehetünk mellé a látvány miatt néhány bodzavirágot is, de ha a saját gyerekeimből indulok ki, nem biztos, hogy nekik is annyira bejönne, mint nekem. Keverjük össze a vizet a sziruppal, majd töltsük fel a formákat, szúrjunk bele pálcikát és mehet is a fagyasztóba, minimum 6 órára.
Bodzavirág-szirup kb. 2 literhez
Hozzávalók:
- 1,5 l víz
- 35 fej bodzavirág, szár nélkül
- 1 kg cukor
- 6 citrom,
- 1 narancs
Gyűjtsünk friss, egészséges és kinyílt bodzavirágzatot és lehetőleg még aznap használjuk fel, hogy fenséges illata ne vesszen kárba. Nézzük át alaposan és pöcköljük ki a bogarakat és az elnyílt virágokat. Reszeljünk le a citrom és narancshéjat, majd facsarjuk ki a levüket.
Tegyük fel főni a vizet a cukorral, majd húzzuk le a tűzhelyről. Ha kicsit kihűlt, keverjük hozzá a bodzavirágot, citrom-, és narancshéjat és a citrusok levét. Másnap apró lyukú szitán/hálón szűrjük át, majd félre tehetjük a további felhasználásig. 4-6 hétig eláll a hűtőben, de jégkocka-készítőben is lefagyasztható.
Még több bodzás recept:
Ötlet: thegreedyvegan.com