-
takarító
-
Értékesítő
-
Kőműves
-
Asszisztens
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Vállalati jogtanácsos
2024. 11. 21
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A cékla változatos felhasználási módjai
Ha mégis rászánjuk magunkat, húzzunk gumikesztyűt a kezünkre, különben úgy fogunk kinézni, mint "A texasi láncfűrészes mészárlás" című film szereplői. A sült cékla megtartja eredeti ízét, de főzve csak akkor nem veszti el tápanyagait, ha a szárának a tövét nem vágjuk le a gyökérről.
Érdekességek a céklalevesről
Sokan úgy hiszik, hogy a céklaleves, vagy más elnevezéssel a borscs, az orosz konyha jellegzetessége. Pedig Ukrajnából származik, de elterjedt számos kelet- és közép-európai országban is.
Céklaleves füstölt paprikával - céklás recept ínyenceknek
Hozzávalók a leveshez:
- 750 g cékla
- 1 darab pucolatlan vöröshagyma
- 1 marék friss kakukkfű
- 3 db. babérlevél
- olívaolaj
- só
- 10 ml méz
- 10 ml balzsamecet
- 750 ml sűrített marhahúsleves
- 7 ml füstölt paprika (erősen vagy közepesen csípős)
- 1 sült bugonya (nem kötelező)
- tejföl (nem kötelező)
A céklaleves elkészítése
Készítsük elő a hozzávalókat, úgy amint az a receptben le van írva. Helyezzük a céklát, a hagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a sót a sütő edénybe, és öntsünk rá egy kevés olívaolajat. 200°C-on, körülbelül 60-90 perc alatt puhára sül.
Vegyük ki a céklát az edényből, húzzuk le a héját (ne felejtsük el a kesztyűt), vágjuk négybe, és tegyük egy nagyobb fazékba. Adjuk hozzá a hagymát (a héja nélkül), és engedjük fel a húslevessel. Tegyük bele a többi hozzávalót is, és forraljuk fel. Főzzük kis lángon 30 percig. Turmixoljuk le az egészet, mert pürésítve az igazi!
Fortélyok a céklaleves elkeszítéséhez
- Vegyünk ki egy céklát a levesből, és vágjuk apró kockákra
- A sült burgonya héját húzzuk le, a belsejét pedig törjük össze
- Tegyünk egy adag forró levest a tálba, adjuk hozzá a burgonyát, tetejére szórjuk a céklakockákat, és tejföllel tálaljuk
- Pár csepp olívaolajjal is ízesíthetjük
- Friss, ropogós rozskenyeret kínáljunk mellé
Kóstoltad már? Céklachips>>