-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Kőműves
-
takarító
-
Asszisztens
-
Óvodapedagógus
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Citromos csirke receptje:
Hozzávalók:
- 300 g szeletelt csirkemell
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 dkg kukorica keményítő
- olaj a sütéshez
- 2 citrom leve
- 1 kanál citromhéj
- 3 kanál cukor
- 3 kanál méz
- csipetnyi só
- 1/2 dl víz
Keverjünk össze a kukorica keményítőt egy kis vízzel egy tálkában, és tartsuk a hűtőben néhány órán át, vagy egy éjszakán át. Ezután keverjük össze 1 tojássárgájával, sóval és borssal. Közben verjük fel a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a tojásfehérjéhez a már bekevert kukorica keményítőt, citrom levet, a citromhéjat, és keverjük össze. Öntsük bele a csirkeszeleteket és keverjük jól össze benne, majd hagyjuk ázni a mártásban pár percig.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, közepesen-magas hőfokon, amíg az olaj hőfoka el nem éri a 180 °C-t. Süssük meg a csirkedarabokat. Elegendő mindössze 1 perc. Közvetlenül tálalás elõtt, még egyszer pirítsuk meg a csirke darabokat, 1-2 percig. Melegítsünk fel pár kanál olajat, majd mikor elég forró, öntsük bele a cukrot és a mézet. Közepes lángon addig keverjük, amíg bevonatszerű masszává nem válik. Öntsük a csirkére és azonnal tálaljuk.