-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Áruösszekészítő - raktáros
2024. 11. 24
-
Épületgépész
2024. 11. 24
-
Állatgondozó
2024. 11. 24
-
Bolti kisegítő
2024. 11. 24
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A császármorzsa elkészítése
Hozzávalók:
- 2,5 dl liszt
- 2,5 dl gríz (búzadara)
- 5 dl l tej
- 4 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 evőkanál olaj
A szószhoz:
- 1 kg meggy
- 3 evőkanál cukor
- 2 dkg sütőmargarin
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 4-5 dl meggylé,
- vörösbor vagy víz
Elkészítés:
A morzsához a lisztet, a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat simára keverjük a tej felével, majd hozzákeverjük a maradék tejet, és az egészet 1 órára a hűtőbe tesszük. Így a daraszemek jól megdagadnak, ettől lesz majd morzsás. Közben elkészítjük a szószt. A meggyeket kimagozzuk. Egy lábosban felolvasztjuk a margarint, majd rádobjuk a meggyet és az összes többi hozzávalót. Kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük a meggyet. Az egészet egy turmixgépbe öntjük, simára turmixoljuk.
Egy mély teflonserpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat. Közben felverjük a félretett tojásfehérjét habnak, és hozzákeverjük a hűtőben pihentetett tésztához. Ha az olaj már forró, akkor az egész tésztát beleöntjük. Ha barna kérget kapott a külseje, akkor favillával elkezdjük átforgatni. Ezt kell addig forgatni, amíg már egy pici folyós rész sincs benne. Az elkészült császármorzsát a meggylekvárral tálaljuk.