
Nehéz minden nap változatos ételt teremteni az asztalra, de nem lehetetlen. Próbáljuk ki a csirkés picadillós pizzát, amely biztosan új ízt visz a hétköznapokba. Az édes, csípős és sós fűszerek nagyszerű ízt adnak a pizzamártásnak.
A csirkés picadillós pizza elkészítése:
Hozzávalók:
![]() |
- 190 gr. pizza tészta
- 1 csésze salsa szósz
- 1/4 kiskanál fahéj
- ¼ kiskanál kömény
- 1/2 kis csésze felvágott csirke vagy pulyka hús
- 1/2 kis csésze reszelt zöld olajbogyó
- 1/2 kis csésze szárított mazsola
- 1/4 kis csésze vágott vagy reszelt zöldhagyma vagy hagyma
- 1 kanál szeletelt mandula
- 1 kis csésze Machengo sajt (110 gr)
- 1 kiskanál morzsolt friss koriander
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Készítsük elő a pizza tésztáját a csomagoláson megjelent utasításokat követve. Majd helyezzük egy tálcára (a tészta vékony lesz). 5 percig süssük. Közben keverjük össze a salsa szószt, a köményt és a fahéjat és kis edénybe, majd tegyük rá a pizza tésztájára. Tegyük rá a csirke, vagy a pulyka hús darabokat, a szárított mazsolát, az olajbogyókat, a hagymát és a mandulát.
Reszeljünk sajtot a tetejére.
Ezután hagyjuk még 15 percig sülni a sütőben, vagy addig, amíg a szélei aranyszínűek nem lesznek. Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg korianderrel. Előbb vágjuk fel 12 szeletre, majd ezeket is vágjuk ketté átlósan, és így 24 adagot tálalhatunk.
![]() |
Tápérték/adag
- Kalória: 87
- Zsír összesen: 4 gr
- Telített zsír: 1 gr
- Koleszterin: 15 mg
- Nátrium: 226 mg
- Szénhidrát: 8 gr, rostok: 1 gr
- Fehérje: 6 gr
- C vitamin: 0
- A vitamin: 0
- D vitamin: 0
- Kalcium: 0
- Vas: 0