-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Értékesítő
-
Asszisztens
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Kőműves
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A csodaleves és 3 finom variációja, ugyanolyan hatásosak, bár lehet, hogy egyik-másik még ízletesebb is...
A Klasszikus csodaleves
Hozzávalók
3 nagy vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
kevés (olíva)olaj,
45 dkg sárgarépa (ízlés szerint petrezselyemgyökér is),
1 nagy fej káposzta,
kb. 30 dkg hámozott paradicsom,
2 erős paprika,
só,
bors,
1 csokor metélőhagyma.
Elkészítése
A felkockázott vöröshagymát és fokhagymát felhevített olajon üvegesre pároljuk. A feldarabolt zöldséget hozzáadva megpároljuk. Beleszórjuk a káposztát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, majd másfél liter vízzel felöntjük. Felforraljuk, és fedő alatt 10-15 percig főzzük. A kész levest ízlés szerint erős paprikával ízesítjük, metélőhagymával megszórva is kínálhatjuk.
Paprikás kukoricakrém leves
Hozzávalók
2 paprika,
1 csokor bazsalikom,
1 fej vöröshagyma,
1 tk. (olíva)olaj,
1 doboz csemegekukorica,
6 dl zöldségerőleves (kockából),
2 ek. joghurt,
só,
bors,
pirospaprika.
Elkészítése
A kicsumázott paprikákat apróra daraboljuk. A bazsalikomlevelek nagy részét felaprítjuk. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, felhevített olajon a kukoricával és a paprikával együtt kb. 5 percig pároljuk. A keverékből 4 evőkanállal kiveszünk, a maradékot felöntjük a levessel, és kb. 5 percig főzzük. Rúdmixerrel pépesítjük, belevegyítjük a bazsalikomot, a joghurtot és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Végül a párolt zöldségeket a levesben felmelegítjük és bazsalikommal díszítve kínáljuk.
Zöldfűszeres karalábéleves
Hozzávalók
2 karalábé,
1/2 l zöldségerőleves (kockából),
1 csokor turbolya,
1 dl joghurt,
só,
bors.
Elkészítése
A karalábét vékony hasábokra vágjuk, forrásban lévő erőlevesbe tesszük, és fedő alatt, közepes hőfokon kb. 10 percig főzzük. Közben a turbolyát megmossuk, felaprítjuk. Habszedő kanállal néhány karalábéhasábot kiveszünk a levesből és félretesszük. A joghurtot (vagy szírszegény tejfölt) kevés felaprított turbolyával együtt a leveshez adjuk és az egészet összeturmixoljuk. A kész levest sóval, borssal ízesítjük, majd előmelegített leveses csészékben tálaljuk az előzőleg félretett karalábéhasábokkal és turbolyalevelekkel díszítve. A turbolya helyett petrezselyemzöldet is használhatunk.
Zöldségleves kockából
Hozzávalók
1 csomó leveszöldség,
1 zeller,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál (olíva)olaj,
1 l zöldségerőleves (kockából),
1/2 csokor metélőhagyma,
só,
bors.
Elkészítése
A zöldséget és a zellert apróra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, rövid ideig pároljuk, majd felöntjük az erőlevessel. Forrástól számított 3-4 percig főzzük. A metélőhagymát felaprítjuk. A zöldséglevest sóval, borssal ízesítjük. Metélőhagymával megszórva tálaljuk.
A leveseken kívül még ehetünk:
1. nap: A banán kivételével bármilyen gyümölcsöt.
2. nap: Nyers vagy főtt zöldségeket (kivéve a borsót, babot és kukoricát).
3. nap: Bármilyen gyümölcsöt és zöldséget (kivéve burgonyát és banánt).
4. nap: Maximum 8 pohár 1,5 százalékos tejet és 8 banánt.
5. nap: 20-30 dkg grillezett marhahúst és 8 paradicsomot.
6. nap: Bármennyi marhahúst és zöldséget (kivéve a burgonyát).
7. nap: A leves után fogyaszthatunk barna rizst, zöldséget, cukormentes gyümölcslevet, kávét és fekete teát.
Magyar Szó Online
Káposztaleves készítése |