-
Asszisztens
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Fémipari összeszerelő
2024. 11. 23
-
Hegesztő_villanyszerelő - Külföld
2024. 11. 23
-
Project koordinátor - Dél-Dunántúl
2024. 11. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Készítsük el a csokoládé formát!
Egy átlagos cukorka formát is lehet használni. A szaküzletekben számos felhasználható formát, nyalókát, szappankészítő felszerelést, jégkockatartót, cukorka tartót lehet kapni. Játékcsomagolásokat is fel lehet használni alapanyagként. Ha egy teljes felszerelést szeretnénk, előbb döntsük el, milyet. Bármi mellett döntünk, legyen tiszta és száraz. Valószínűleg nem szeretnénk, ha a csokiba belemenne valami. Alumínium fóliát is használhatunk, csak figyeljünk oda, hogy ki ne folyjon.
Két módja van a csokoládé megolvasztásának:
Az egyik az, hogy a csokoládét tegyük egy percre a mikrohullámú sütőbe (persze megfelelő edényben), vegyük ki, kavarjuk meg, majd tegyük vissza még egy percre. A sütőtől függően előfordulhat, hogy kevesebb vagy több időre van szükség. Ne feledjük, a csokoládét mindig meg kell kavarni, amikor kiveszed.
A második módszernél, ha van, akkor egy duplafalú edényt kell használni. Tegyünk fel vizet takarék lángon főni, majd helyezzük a csokoládét a forrásban lévő víz fölé, és addig kavarjuk, míg el nem olvad. A csokoládé a gőznek köszönhetően olvad el. NE TEGYÜK A CSOKOLÁDÉT A VíZBE!
Tipp: Ne tegyük a csokoládét tepsistől a gáztűzhelyre, mert később sok dolgunk lesz a takarítással.
Tipp: Ha ropogós csokit vagy M&M-szes csokit szeretnénk készíteni, akkor keverjük bele a hozzávalókat, mielőtt a csokoládé leülepszik.
Ha ropogósra szeretnénk, törjünk össze néhány diót, és keverjük bele az olvadó csokiba. Miután az teljesen elolvadt, töltsük meg a formát egy teáskanállal. Enyhén ütögessük meg a tetejét, hogy ne maradjanak benn levegő buborékok. Ha nem így járunk el, a csokink lyukacsos lesz.
Nyalóka forma készítése
Kövessük ezeket a lépéseket, majd amikor a csokoládét beöntöttük a nyalóka formába, tűzzünk egy pálcikát a közepébe. Ha az nem áll elég biztosan a csokiban, öntsünk még rá egy keveset.
A csokoládé lehűtése
Helyezzük a formákat a mélyhűtőbe és várjunk. Amikor készen van, a csokoládé elkezd leválni. Ekkor vegyük ki és tegyük puha felületre, például egy szalvétára. A csoki eltörhet, ha hideg és kemény felülettel dolgozunk. Ha nem tudjuk kivenni a formából, helyezzük vissza a mélyhűtőbe, mer szüksége van még egy kevés időre. Ha még ezek után sem válik le róla, dörzsöljük meg, vagy öntsünk vizet a formára (nem a csokoládéra) és akkor sikerülni fog.
Készen is van, már csak el kell fogyasztani!